Ny generalsekretær i Sudanmissionen


Ny generalsekretær i Sudanmissionen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sudanmissionen har fra 1. januar ansat den 44-årige cand. theol. Kristian Rendtorff Skovmose som ny generalsekretær.

Kristian Skovmose blev cand. theol. i 1990 og arbejdede en årrække som kombineret præst og konsulent for nyreligiøsitet i Århus Stift. Fra 2000 har han været tilknyttet Gødvad sogn i Silkeborg, fra 2002 som sognepræst.

Kristian Skovmose kender på forhånd Sudanmissionens arbejde godt. I efteråret 2006 var han den første udsendte gæstelærer på den lutherske kirkes præsteseminarium i Nigeria som led i Sudanmissionens nye undervisningsprogram med korttidsudsendte danske teologer. Han har også fulgt arbejdet gennem sin kone, Pia Skovmose Jensen, der er medlem af Sudanmissionens bestyrelse.

Kristian Skovmoses engagement i Afrika går imidlertid længere tilbage, idet han de sidste 10 år har været involveret i bistandssamarbejde med især Uganda og Tanzania og senere også Nigeria via sin store fritidsinteresse, biavl. Det har bl.a. resulteret i flere Danida-finansierede projekter, der har givet fattige befolkningsgrupper en ekstra indkomst.

Kristian Skovmose har - udover mange års rutine med organisatorisk arbejde som bl.a. formand for Danmarks Biavlerforening - solid indsigt i folkekirken og den kristne tros vilkår i Danmark. Han overtager generalsekretærposten efter Jens Møller Pedersen, der skal være leder af Sudanmissionens genbrugsarbejde.

Ny generalsekretær i Sudanmissionen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce