Ny formand for blinde

Freddy Nielsen

Ny formand for blinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire kandidater stillede op til posten som Dansk Blindesamfunds nye landsformand.

Valget faldt på den 54-årige fysioterapeut, Freddy Nielsen, der gennem de sidste 20 år har været aktiv som tillidsmand i både Dansk Blindesamfund og Danske Handicaporganisationer. Senest har Freddy Nielsen gennem to år været formand for Dansk Blindesamfunds social- og sundhedspolitiske udvalg og er blandt andet en af drivkræfterne bag foreningens nye ældrepolitik.

- For mig er det utroligt vigtigt, at hovedbestyrelsen på dette møde ikke blot har valgt en ny landsformand, men også vedtaget foreningens nye vision om, at vi ønsker et tilgængeligt samfund med fuld inklusion. Vi vil vise, at vi er en værdifuld del af samfundet, og at vi bidrager til samfundet. Det kræver, at samfundet er tilgængeligt for os, og at vi bliver kompenseret for vores manglende syn. Men det kræver også, at vi ikke selv betragter os som ofre. Enhver udvikling starter med at skue indad. Hvis vi selv anser os som ofre, så bliver vi aldrig vindere, og det er her, jeg kan gøre en forskel, fortæller Freddy Nielsen fra Dansk Blindesamfunds landsmøde i Fredericia. 

- Vi skal vise, at vi selvfølgelig er værdifulde medlemmer af samfundet. Vi er hele mennesker, der har både stærke og svage sider, præcis som alle andre mennesker. Og det er den tankegang, der kommer i front, når jeg tiltræder som ny landsformand, mener Freddy Nielsen.

Freddy Nielsen blev blind i 1988 som følge af øjensygdommen Retinitis Pigmentosa. Efter synstabet uddannede han sig til fysioterapeut, og han har blandt andet i 10 år arbejdet på et af Dansk Blindesamfunds specialplejehjem for ældre synshandicappede, hvorfor han har et indgåede kendskab til, hvad det betyder for det enkelte menneske at miste synet. Freddy Nielsen tiltræder stillingen som landsformand pr. 1. april.

Ny formand for blinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce