Noget ud over det sædvanlige

Thomas Croft Buck sender overskudsmedicin til Afrika.

Noget ud over det sædvanlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt om navne

Organisationen Junior Chamber International tildeler hvert år "The Outstanding Young Person award 2009" (TOYP) til udvalgte danskere, som har gjort sig særligt bemærket.

Tidligere vindere tæller blandt andet LEGOs øverste chef Jørgen Vig Knudstorp, Outlandish, Lene Espersen, Anja Andersen, Jason Watt og Bjørn Lomborg.

I år tilfaldt prisen odenseanskfødte Caroline Wozniacki, der på relativt kort tid har vist, at hun er en af verdens bedste tennisspillere.

Derudover fik den tidligere verdensmester i roning og nuværende farmaceut, Thomas Croft Buck, prisen for at have stiftet organisationen Medicin uden grænser.

Organisationen sender overskudsmedicin til Afrika. Begge vindere har gjort deres kunnen og ekspertise til deres levebrød - og er med til på hver sin måde at gøre sig til rollemodeller for andre unge danskere.
Thomas Croft Buck
Thomas Croft Buck

Wozniacki vil være nr. 1

Caroline Wozniacki er det største kvindelige tennistalent, Danmark har haft. Hun har i en ung alder sparket døren ind til verdenseliten i en sport, der er global fokus på.

Hendes konkurrenter og eksperter spår hende en fremragende karriere, og hun siger selv, at hun vil være den bedste i verden. I dag ligger Caroline Wozniacki nummer seks på verdensranglisten.

Caroline Wozniacki er noget så sjældent som en ung dansk international superstjerne. Hun arbejder målrettet efter sin ambition om at være verdens bedste inden for sit felt. Hun har ydmyghed og stolthed omkring sin egen person og sit talent, men hun er ikke i tvivl om egne evner.

Caroline Wozniacki repræsenterer Danmark som sportsstjerne på ypperligste vis med et utrætteligt gå-på-mod. På trods af hendes unge alder er hun køligheden selv under stort pres.
Caroline Wozniacki er en dansk international superstjerne.
Caroline Wozniacki er en dansk international superstjerne.
Foto: Carsten Bundgaard

Uselvisk indsats

Thomas Croft Buck har tidligere vundet to verdensmesterskaber i roning og har undervejs uddannet sig som farmaceut.

I dag benytter han sin erfaring som top eliteudøver til at hjælpe andre mennesker. Gennem sit virke som chef for Klinisk Farmaci på Odense Universitetshospital så han muligheden for at gøre noget for den tredje verden.

Thomas Croft Buck fik idéen til at sende kasseret, men stadig anvendelig medicin til folk i nød i Afrika og Afghanistan. På godt et år fik han stablet en frivillig organisation på benene. En organisation, der har bevist sin bæredygtighed med stor nyttevirkning. Han er på alle måder en bemærkelsesværdig mand, der ikke ser egen indsats som noget specielt.

Thomas Croft Buck har evnen til at fokusere på et mål og nå det. Med Medicin uden grænser er han en dedikeret hjælper for mennesker i den tredje verden. Det er en sag, han brænder intenst for og samtidig med stor beskedenhed.

Noget ud over det sædvanlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce