Gade-priser uddelt i aftes


Gade-priser uddelt i aftes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge talenter fik noget at bygge videre på.

Der var i aftes feststemning på Tobaksgaarden i Assens, hvor fire unge musikere fik overrakt dels Jacob Gades store pris, dels tre-årige talentpriser.

De to store priser er på hver 100.000 kr. Den ene gik til den 26-årige dirigent Christian Kluxen, der blandt andet har studeret ved musikkonservatoriet i Købnehavn og ved operaerne i Oslo og Stockholm. Christian Kluxen har tillige modtaget undervisning i direktion af Jules van Hessen, hvem har også har assisteret ved Carl Nielsen Masterclass i Assens sidste år.

Den et år yngre pianist Kristoffer Nyholm Hyldig modtog ligeledes 100.000 kr.

Han er netop blevet optaget på solistlinjen på musikkonservatoriet i København, og han er aktiv i dansk musikliv både som solis, kammermusiker og akkompagnetør.

Mattias Hanskov Palm, der er født i 1992, modtog Jacob Gades talentpris, der er på 15.000 kr. i tre år.

Mattias begyndte at spille cello som seks-årig i Søllerød Musikskole, men gik tre år senere over til kontrabassen. Han har gået på konservatoriets talentlinje, men går i øjeblikket på orkesterefterskole i Holstebro. Mattias vandt førstepræmien ved Berlingske musikkonkurrence i år.

Den to yngre Niklas Walentin Jensen har modtaget violinundervisning siden han var seks år. Han startede i musikskolen, men har de senere år fået privatundervisning blandt andre af Kim Sjøgren. Også Niklas kan nyde godt af 15.000 kr. om året de næste tre år.

Læs reportagen fra prisoverrækkelsen på Assenssiden i morgen.

Gade-priser uddelt i aftes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce