Stort boksebrag på Bastionen

Mikael Tipsmark, der her ses yderst til højre, glæder sig til stævnet den 9. november, hvor klubben både stiller med lokale navne på herre- og kvindesiden. Foto: Kasper Riggelsen

Stort boksebrag på Bastionen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syv lokale boksere og op mod 11 boksere fra den engelske havneby Brighton er med, når Nyborg Bokseklub forsøger at genoplive en gammel tradition. Klubbens næstformand glæder sig til at vise resultatet af de seneste mange års arbejde frem.

Nyborg: Nyborg Bokseklub har været sendt til tælling. Men nedturen for seks-syv år siden, hvor man stod uden faste træningslokaler og måtte sige farvel til to tredjedele af medlemmerne, er i dag historie. Med base i Kampsportens Hus har man stille og roligt fået klubben bygget op igen med samlet over 100 medlemmer, og nu er man så parat til at skrive historie igen.

Det skal ved at genoplive traditionen med boksebrag på Bastionen - eller Borgerforeningens Hus, som det hed dengang i 1970'erne og 1980'erne, hvor stævnerne kunne samle op mod 700 tilskuere.

Helt så mange forestiller klubbens næstformand Mikael Tipsmark sig ikke, at man når op på i forbindelse med stævnet den 9. november, men det er heller ikke det afgørende. Det handler mere om at genoplive stemningen fra dengang. Og så glæder han sig personligt til at kunne vise resultatet af de seneste mange års arbejde frem. Blandt de boksere, som skal i kamp ved stævnet, er hele syv lokale navne. For flere af dem bliver det den første rigtige kamp i deres boksekarriere.

- Det kræver mod at stille sig op foran måske 300 mennesker, heriblandt en del man kender. For at blive hyldet, men også for at yde en indsats i ringen. Det at have et stævne at se frem til, er med til at motivere vores boksere. Samtidig kan det gøre dem til rollemodeller og forbilleder, som de unge kan se sig selv i. Kunne det være mig næste gang - kan jeg står deroppe og blive hyldet på samme måde, forklarer han.

To legender under samme tag

Mikael Tipsmark glæder sig ikke mindst over, at det er lykkedes at skabe et arrangement, hvor to af Nyborgs bokselegender vil være samlet under samme tag. Ud over den tidligere nordiske mester og firedobbelte danske mester Finn Fahnøe, drejer det sig om Preben "Buster" Zangenberg. Begge er i dag tilknyttet klubben som trænere.

Blandt de lokale boksere, der skal i ringen, er "Busters" søn. 39-årige Zean Zangenberg boksede tidligere for Olympia, hvor han mødte nogle af landets bedste. I dag kan han se tilbage på en karriere med næsten 50 kampe på bogen, men det er første gang i 15 år, at han skal i ringen. Samtidig bliver det hans første kamp for Nyborg Bokseklub.

Som en ekstra krølle på halen skal Finn Fahnøes datter, Lotte Fahnøe, ligeledes bokse sin første kamp for klubben ved stævnet den 9. november. En række af de øvrige bokseklubber på Fyn vil også være repræsenteret, og så kommer der 10-11 kæmpere fra Brighton i England. Billetter kan købes via Bastionens hjemmeside og koster 90 kroner pr. person.

Stort boksebrag på Bastionen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce