Lokale og Anlægsfonden har bevilget 9,2 millioner kroner til et udendørs vandsportsanlæg, hvor vandet er varmet op, og som alle frit kan bruge i åbningstiden.

Nyborg: En idrætshal på og ved vandet. Sådan beskrives det kommende multibassin i Nyborg Marina, der frit vil kunne bruges af alle indenfor den normale åbningstid. Vandet i det 1250 kvadratmeter store multibassin bliver oven i købet varmet op, så det altid er 5-8 grader varmere end det omkringliggende havvand.

Idéen er så god, at Lokale og Anlægsfonden har valgt at støtte projektet med 9,2 millioner kroner - et godt stykke over de otte millioner kroner, som ellers plejer at være det maksimale støttebeløb i den slags sager.

Ud over bassinet, der vil være delt op i et familiebassin med lav dybde og et noget større og dybere aktivitetsbassin, skal der bygges et trædæk på 1300 kvadratmeter samt et nyt multihus på 420 kvadratmeter.

Huset udstyres med fitnesslokale, omklædning og bad, fællesrum, køkken samt mødelokaler og formidlingsrum. Den samlede pris for hele herligheden løber op i 46,6 millioner kroner.

Der er med andre ord stadig et stykke vej, før finansieringen er helt på plads. Men ifølge vicekommunaldirektør Søren Møllegård har partierne i byrådet givet hinanden håndslag på, at man er parat til at lade kommunen betale restbeløbet, når man er færdige med at søge fonde.

Dermed skulle det stå klart, at multibassinet bliver til noget uanset hvad.

I en pressemeddelelse fra Lokale og Anlægsfonden beskrives projektet som helt unikt, og kommunen håber da også, at det kan bidrage til at fastholde Nyborgs status som en attraktiv idrætsby.

Havnebassinet bliver en del af omfattende helhedsplan for Nyborg Marina til mere end 100 millioner kroner. Første skridt blev taget i 2016 med etableringen af en ny maritim legeplads og en ny pier til gæstesejlere.

I 2017 har man indtil videre færdiggjort en total renovering af havnes servicekaj med ny bådkran, ny mastekran og to nye slæbesteder. Samtidig er man i fuld gang med at renovere Nyborg Roklubs og Nyborg Sejlforenings klubhuse, ligesom man har påbegyndt opførelse af tre nye klubhuse til henholdsvis motorbådsklubben, småbådsklubben og dykkerklubben.

Derudover skal der bygges en ny sejlerstue til gæstesejlere og et nyt havnekontor. Sidst, men ikke mindst, har kommunen forpligtet sig til at bygge en mindre lystbådehavn i Tømmergraven i tilknytning til det nye boligbyggeri, som Pædagogernes Pensionsfond står for.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.

Mere om emnet

Se alle
2
Politikere jubler over støtte: Nu flyder projekt havnebassin

Politikere jubler over støtte: Nu flyder projekt havnebassin