Bliver kvindelige fodboldspillere behandlet dårligere end mændene? Debatten er højaktuel, efter at træneren for Nyborgs fodbolddamer har valgt at skifte klub.

Nyborg: Nyborgs fodbolddamer har formået at markere sig sportsligt ved på kort tid at rykke op fra serie 2 til serie 1 og videre op i Fynsserien. Holdet står dog uden træner, efter at Andreas Lund Rasmussen har valgt at skifte til Marienlyst.

Der er ikke tale om, at han er gået i vrede, understreger han overfor Stiftstidende. Derfor kan han heller ikke genkende sig selv i overskriften på den artikel, der blev bragt forleden.

Jeg har selv trænet Nyborgs damer i tre år, og hvorfor skulle jeg bruge tre år af mit liv på det, hvis jeg havde et forkvaklet syn på kvindefodbold.
Claus Johanson, formand for Nyborg G & IF fodbold

Til gengæld står han ved sine udtalelser om, at kvindefodbolden generelt bliver nedprioriteret til fordel for herresiden. Og at han personligt har været frustreret over ikke at kunne få sine ambitioner opfyldt på holdets vegne.

Formanden for Nyborg G & IF Fodbold, Claus Johanson, afviser imidlertid, at der bliver gjort forskel på kønnene.

- I min verden er herre- og kvindefodbold ligestillet. Jeg har selv trænet Nyborgs damer i tre år, og hvorfor skulle jeg bruge tre år af mit liv på det, hvis jeg havde et forkvaklet syn på kvindefodbold, siger han.

Det er korrekt, at Nyborgs herrer har flere sponsorer, mens damerne kun har en enkelt sponsor. Men det skal ses i lyset af, at sponsoraftalen blev indgået på et tidspunkt, hvor damerne ikke var rykket op i Fynsserien. Tilsvarende er det rigtigt, at herrerne har haft to træningstider på kunstgræsbanerne, mens dameholdet har en enkelt træningstid.

Ifølge formanden er forklaringen igen den, at fordelingen af tider er foretaget på et tidspunkt, hvor dameholdet ikke var rykket op. Desuden er der tale om et stort puslespil, hvor Nyborgs indgår som en af flere klubber, der alle vil have del i kunstgræsbanen. Dog vil det være sådan, at damerne og herrerne fremover deler lige over.

Spillere indkaldt til nyt møde

På et spillermøde torsdag den 12. januar vil spillerne på dameholdet desuden blive orienteret om, at de fremover vil spille hjemmekampe på stadion, ligesom de vil være sikret en pulje penge til afholdelse af træningslejr. På lige fod med herrerne.

- Vi vil også forsøge at lave dobbeltarrangementer, så publikum kan komme ud og se både damerne og herrerne spille. Alt det kan spillerne ikke vide noget om, men det er nogle af de ting, som vi i klubben har arbejdet med hen over vinteren, siger Claus Johanson.

Han understreger, at bestyrelsen allerede sidste efterår diskuterede fordelingen af midler mellem herrer, damer og ungdomssiden. De nye tiltag skal derfor ikke ses som en reaktion på den negative omtale i pressen, forsikrer han.

- Hvis jeg skal se indad, kan jeg kun beklage, at vi ikke stillede med en fuld bestyrelse den dag, damerne rykkede op i Fynsserien. Den del af kritikken vil jeg gerne tage på mig, siger Claus Johanson, der også må erkende, at Andreas Lund Rasmussen har fået et tilbud fra Marienlyst, som Nyborg har svært ved at matche rent økonomisk.

Selv glæder eks-træneren for dameholdet sig over de mange tiltag, der bliver sat i værk fra klubbens side.

- Det er rart, at Nyborg nu vil ligestille kvindefodbold, for det har spillerne fortjent. Hvis klubben har haft planer om det før, synes jeg bare, det er mærkeligt, at jeg ikke får det at vide af min sportschef på et møde i november, bemærker han.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.