70 frivillige er med til at få søndagens cykelløb på benene. For første gang bliver Danmarksmesterskaberne i cykling for U23 holdt i Nyborg Kommune.

Beboerne på Østfyn har ikke kunne undgå at opdage de susende cykelryttere og køretøjer der søndag kørte for fulde drøn til U23 DM i linjecykelløb.

Men det store arbejde kunne ikke være lykkes uden de 70 frivillige, som hjalp til på dagen. Nyborg Cykle Klub står for arrangementet, og en af deres frivillige er Klaus Møller.

Han har været frivillig i flere år, og i år skal han køre i førervognen, som er den forreste i kortegen med både biler, motorcykler og cykelryttere.

- Det er en ret spændende tjans. Jeg har selv kørt i 11 år, og man er lidt forpligtet til at give noget igen, fortæller Klaus Møller, mens han gør sig klar ved den røde Skoda. På siden af bilen står der le Tour de France, hvilket giver en stemning af, at der skal ske noget vigtigt her.

Klokken 10.20 kører han ud fra den lille grønne plads ved målstregen, hvor de forskellige førervogne holder. Efter ham kører de forskellige biler med kommisærer - en slags dommer, landstræneren, service og politiet.

Vi kører!

Et par biler bag ved Klaus Møller holder kommissær to med chauffør Palle Majgaard og dagens kommissær Willy Frederiksen. Med opmærksomheden fuldt rettet mod cykelrytterne venter kortegen spændt og opmærksomt på startsignalet. Da klokken bliver 10.22, bliver de 104 ryttere sendt af sted på den 187 kilometer lange rute.

- Vi kører, siger Willy Pedersen, mens der dyttes fra de andre biler. Det er nu, det sker.

Efter lidt tid kører de første tre fra feltet, og kommissær to bilens job er enkel.

- Du skal helt op til dem, så du kan se dem helt ind i øjnene, griner Willy Frederiksen til chaufføren. Her holder bilen sig, indtil de sidste omgange, hvor feltet bliver splittet, og den første gruppe bliver indhentet.

Der er to lokale ryttere med i DM. Det er Andreas Nielsen fra Nyborg Cykle Klub og Thore Thøgersen fra Cykling Odense. De kom ind som henholdsvis nummer 36 og 42. Vinderen af løbet blev Michael Carbel Svendgaard fra Veloconcept med en tid på 4 timer og 32 minutter.

  • fyens.dk