275 elever fordelt på 52 hold har weekenden igennem dystet i skolefodbold. Spillerne fra 3.v fra Danehofskolen, afdeling Vindinge, mødte hård modstand, men formåede at holde humøret højt.

Vindinge: - I ham, Victor. Rigtig godt. Bare i ham.

Det er søndag, og spillerne fra "My Little Pony" er i gang med deres tredje fodboldkamp ved Rema 1000 Cup i Vindingehallen. Holdet består af fem elever fra 3. klasse på Danehofskolen, afdeling Vindinge, og selv om resultaterne ikke tyder på, at de styrer mod en plads i finalen, så fejler kampgejsten og humøret ikke noget. Hverken hos spillerne eller forældrene, der kommer med tilråb fra sidelinjen.

I alt er 275 børn fordelt på 52 hold tilmeldt skoleturneringen. "Killer Ball", "Boy Power" og Team Buldogs" er blot nogle af de mange seje holdnavne. Og så er der lige "My Little Pony", som man skulle tro, at holdets eneste pige, Lærke Topp, havde fundet på. Men sådan forholder det sig ikke.

- Vi ville hellere have et sjovt navn i stedet for et sejt navn. For vi er her mest for at have det sjovt, forklarer drengene.

Flere af dem går til fodbold. Lærke, derimod, er mere til karate. Alligevel redder hun det ene skud efter det andet, indtil hun må se bolden suse ind i netmaskerne. Med kun halvandet minut tilbage lykkedes det holdet at gøre kunsten efter i den anden ende, men scoringen bliver annulleret, og kampen slutter 0-1.

- Skal vi ikke bare lege, at det var os, der vandt, siger Victor August Grønqvist, og det er de andre med på.

Humøret stiger yderligere, da holdets målmand bliver kåret til kampens spiller.

- Godt gået, Lærke. Du må også gerne stå næste år, lyder det fra 9-årige Oliver Jørgensen.

 Større kompliment kan man næsten ikke få.

 

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.