39 år: Zangenberg gør comeback i bokseringen

Der er løbet meget vand gennem åen, siden 39-årige Zean Zangenberg fra Nyborg boksede sin seneste officielle kamp. Selv håber han, at rutinen kan bære ham igennem til en sejr ved stævnet den 9. november. Foto: Kasper Riggelsen

39 år: Zangenberg gør comeback i bokseringen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

39-årige Zean Zangenberg har et efternavn, der forpligter. Den rutinerede bokser fra Nyborg har dog for længst bevist, at han kan stå på egne ben. Den 9. november er han hovednavnet ved et stort boksestævne på Bastionen, hvor han kan fejre sin kamp nummer 50. Det bliver samtidig hans første i hele 15 år.

Nyborg: - Arbejd, arbejd, arbejd!

Det er lørdag formiddag, men 39-årige Zean Zangenberg har ikke tid til at tage sig en slapper. I stedet hagler sveden af ham, mens han tager endnu en runde i ringen med sin sparringspartner i Kampsportens Hus. Blot få meter derfra står en af de største bokselegender, Nyborg nogensinde har frembragt, Finn Fahnøe, og kommer med tilråb for at opildne sine boksere.

Når Zean Zangenberg går i ringen som hovednavnet ved boksestævnet den 9. november på Bastionen, håber han også at have fået følgeskab af en anden bokselegende, nemlig hans egen far Preben Zangenberg - bedre kendt som Buster, der i sin karriere nåede at bokse hele 99 officielle kampe.

Helt så mange kampe har Zean Zangenberg ikke på bogen. 49 er det blevet til indtil videre, og han glæder sig til endelig at kunne runde de 50. Det bliver samtidig hans første officielle kamp i cirka 15 år og hans første overhovedet for Nyborg Bokseklub.

- Da jeg var yngre, gik jeg ikke så meget op i det med antallet af kampe. Men 50 er sådan et dejligt rundt tal. Frem for alt glæder jeg mig til at opleve stemningen. Alle de store boksere i Nyborg har haft kampe på Industrien, som det blev kaldt dengang, men det har jeg endnu til gode, siger Nyborg-bokseren.

Han har dog ingen planer om, at det samtidig skal blive hans sidste tur i ringen. Tværtimod ser han kampen som en test på, om han er klar til at gøre et overraskende comeback.

- Det kan godt være, at der røget lidt på hurtigheden. Til gengæld har jeg masser af rutine, som jeg kan trække på. Det er lidt som at køre på cykel. Har du lært det én gang, glemmer kroppen det aldrig, fortæller han.

Rutine eller ej, så kan han stadig blive nervøs, inden han skal i ringen.

- Men i stedet for at skulle rende på toilettet 100 gange inden en kamp, kan jeg måske nøjes med 25, griner han smørret.

Mod alle odds

Selv om Zean Zangenberg er vokset op med en bokselegende som far, var det ikke givet på forhånd, at han skulle gå ned ad den samme sti. Faktisk var det en kammerat, som lokkede ham med til træning på Birkhovedskolen i en alder af 15 år. Også dengang var Finn Fahnøe tilknyttet som træner, og han kunne hurtigt se, at der var krudt i den lille mand.

Nyborg Bokseklub var på det tidspunkt en afdeling af Olympia i Odense, og Zean Zangenberg fik mulighed for at sparre med en række dygtige Odense-boksere. I 1994 var tiden inde til hans første officielle kamp ved et stævne i Hobro.

- Det var oven i købet en finale og så mod en modstander, der havde bokset syv kampe forinden. Så der var pres på fra begyndelsen, konstaterer han.

Mod alle odds lykkedes det Zean Zangenberg at give en kneben 3-2 sejr hjem, og nu var gnisten tændt for alvor. Siden kæmpede han blandt andet to kampe for det danske landshold, og har også deltaget i de nordiske juniormesterskaber, hvor det blev til en sølvmedalje. I det hele taget er det blevet til rigtig mange andenpladser i boksekarrieren, og i flere år måtte han slæbe rundt på øgenavnet "den evige toer".

Det lykkedes ham dog at komme helt til tops ved det jyske mesterskab et enkelt år, og det står stadig tilbage som hans største bedrift, inden han for cirka 15 år siden valgte at lægge boksehandskerne på hylden.

- Når du bokser på højt plan er der rigtig meget af dit liv, der er lagt i faste rammer. Jeg savnede dengang at have friheden til at kunne holde en ferie, hvis det var det, jeg ville, forklarer Zean Zangenberg, som i dag er udlært klejnsmed og er ansat hos Dansk Overflade Teknik.

Hårdt arbejde

Første skridt på vejen tilbage til bokseringen blev taget, da han sagde ja til sparre med en anden bokser i Kampsportens Hus. Det har dog krævet hårdt arbejde at blive helt klar. Topformen rammer han først på selve dagen, hvor han som letvælterbokser skal ned under 64 kilo.

- Jeg begyndte på 71 kilo, men ligger nu på 66. Så det bliver ikke noget problem at nå det sidste stykke, forklarer Zean Zangenberg, der oprindelig havde planer om at lægge en masse timer i træningslokalet hen over sommeren.

Men det var ganske enkelt for varmt. I stedet blev det til løbeturen i det fri, mens det andet er kommet til senere.

Ved stævnet den 9. november skal han møde en kun 22-årig bokser fra Brighton. Selv ser han frem til et meget lige opgør.

- Jeg er ikke bange for at tabe, det har jeg prøvet før. Men selvfølgelig går jeg i ringen for at give alt, hvad jeg har, siger Zean Zangenberg, der håber på at kunne afgøre kampen til sin fordel ved en kombination af dybe stød og en lige højre til kæben.

Næste stop for Nyborg-bokseren er Danmarksmesterskaberne, der bliver afholdt senere på måneden.

39 år: Zangenberg gør comeback i bokseringen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce