150 marineskytter dyster i Nyborg


150 marineskytter dyster i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyborg Marineforenings skyttelav har de sidste fem år vundet landsstævnet, som lavet tilmed i år arrangerer. Stævnet finder sted midt i marts.

Nyborg: Det er den dominerende deltager, som i år står for at arrangere landsstævnet for skyttelavene i de danske marineforeninger. Her skydes der om danmarksmester-titlen, og Nyborg Marineforenings skyttelav kunne sidste år tage vandrepokalen med hjem til evigt eje, efter at skytterne for femte år i træk havde skudt sig til en førsteplads.

Skyttelavets formand, Jørn Ladegaard, understreger, at lavets 19 skytter tager skydningen alvorligt og træner to gange om ugen.

- Vi er ikke eliteskytter, men går op i at få gode resultater. Næsten alle har deres egen riffel, så vi har udstyret i orden og sørger for at stå rigtigt. I mange foreninger er det sociale det primære; så skyder man ti skud og tager så en bajer. Det gør vi da også, men derfor kan man godt tage skydningen alvorligt, siger Jørn Ladegaard, der efter eget udsagn er ud af en "skydegal" familie.

- Jeg skød til konfirmationsalderen, og så holdt jeg en pause på 50 år, siger han med et smil.

Stor opgave

Lige så stolt han er over resultaterne, er han over, at det er lykkedes at stable et landsstævne på benene. Den opgave tilfaldt nemlig Nyborg-skytterne i år.

- Vi har brugt et par år på at forberede landsstævnet, og det har været et kæmpearbejde, siger Jørn Ladegaard, som understreger, at han har fået hjælp fra både skytteforeningen og marineforeningen samt ikke mindst sin hustru, Henny Ladegaard.

- Marineforeningen og skytteforeningen har bakket 100 procent op bag arrangementet, og de har også tilbudt hjælp, hvad vi især under afviklingen vil få meget brug for, siger formanden.

Skydning og møde

Hvert år samles skyttelavene i landets marineforeninger til stævne, og 17. og 18. marts kommer 150 marineskytter fra hele landet til Nyborg for at dyste om at være bedst til at ramme med de salonrifler kaliber 22, som der skydes med.

Skytterne overnatter på Hotel Nyborg Strand, mens skydningen foregår i Skyttehuset på Halvej. Stævnet omfatter også et landsmøde, som afvikles i Nyborghallerne lørdag, og ikke mindst kammeratskabsaftenen, der finder sted i et opvarmet telt ved Marinestuen på Vesterhavnen lørdag aften.

Skyttelavet har fået en underskudsgaranti fra Nyborg Kommune på 15.000 kroner, og for at stævnet kan løber rundt, skal der være 130 deltagere. Jørn Ladegaard regner ikke med, at han får brug for underskudsgarantien.

150 marineskytter dyster i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce