Lindholm Havn var et kæmpe sats

Fortum Waste Solutions - det tidligere Kommunekemi - er formentlig den mest kendte af virksomhederne på Lindholm. Foto: Michael Bager

Lindholm Havn var et kæmpe sats

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lindholm Havn har haft broelementer, færger, vindmøller og stål ved kajen.

Nyborg: Det var et kæmpe sats, da Nyborg Kommune besluttede at overtage havnen på Lindholm i Nyborg Fjord, da brobyggerne var færdige med at støbe elementer til Vestbroen midt i 1990'erne.

Med ét slag fik Østfyn en pæn stor erhvervshavn med en masse plads på land - med næsten uanede muligheder for erhvervseventyr. Havnen levede de første år højt på at huse Vognmandsrutens færger, der sejlede masser af biler over Storebælt frem til broåbningen i 1998.

Den kommunalt ejede havn blev omkring år 2000 en del af ADP A/S, som også omfatter Middelfart og først og fremmest kæmpehavnen i Fredericia.

Stål til kajen

Alligevel har man ledt efter kunderne til Lindholm-havnen, der har oplevet både opture og det modsatte. En af havnens mest trofaste kunder har været Ib Andresen Industri i Langeskov, der i mange år har fået en del af sit stål ind over kajen ved Nyborg. Firmaet har en stor stålhal på havnen, hvor stålrullerne opbevares til de køres videre til Langeskov.

Også det lokale shippingfirma Thomas Wang A/S har haft lagerhaller på havnen i mange år og stået for mange aktiviteter med Lindholm havn som udgangspunkt.

Vindmøller på havnen

En kort overgang forsøgte man sig med Lindholm som containerhavn, men der har især været gang i sagerne på havnen, i de perioder, hvor Lindholm har været udskibningshavn for havvindmøller. Det skete første gang tilbage i 2002 og flere gange senere, og det har handlet om både danske, svenske og tyske parker.

Det handlede også om vindmøller, da Ib Andresen omkring 2012 stiftede datterselskabet Andresen Towers, der anlagde en stor fabrik på Lindholm til at bygge en ny type vindmølletårne, der blev lavet i moduler og først samlet på det sted, hvor møllen skulle stå. Det gik imidlertid ikke, og virksomheden begærede sig selv konkurs i 2015.

Lindholm Havn var et kæmpe sats

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce