Ligeglade med din netbank: Hackere går efter at stjæle identitet

Claus Elnegaard Hansen er manden bag Bee Safe, som har åbnet kontor i Nyborg. Han er også medejer af Trustbox, som leverer it-sikkerhed til virksomheder. Foto: Sofie Ejlskov

Ligeglade med din netbank: Hackere går efter at stjæle identitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange mennesker tror, at deres computere ikke er interessante for hackere.
- Men de kriminelle går efter personlige oplysninger, så de for eksempel kan optage lån eller lease biler, forklarer Claus Elnegaard Hansen. Han har åbnet virksomheden Beesafe, som sælger it-sikkerhedspakker til private.

"Jamen, jeg har jo kun 10 kroner på kontoen. Dem må de da godt tage".

"Jeg har intet som helst på min computer, som andre kan bruge til noget."

Det er tanker som disse, der gør mange danskere til ofre for hackere. For det er ikke pengene på kontoen eller word-dokumenterne på computeren, der er interessante. Det er de personlige oplysninger, hackerne er ude efter.

Det fortæller Claus Elnegaard Hansen, som for få måneder siden startede virksomheden Beesafe.

- Det er sådan nogle tanker, der er den største trussel mod it-sikkerheden. Det er ikke adgangen til Facebook eller netbanken, der er værdifuld, men det at stjæle en identitet og udgive sig for at være en anden, forklarer han.

- Når man har oplysninger om en anden person, kan man gå ud og optage store lån i en anden persons navn, købe ting på afbetaling eller lease biler. Hvis man kan dokumentere, hvem man er, kan meget lade sig gøre, og det er det, der er den største risiko.

Hackerne er fuldstændig ligeglade. De sender millioner af mails, så de har mange snører ude.
Direktør Claus Elnegaard Hansen, Bee Safe
Beesafe
Virksomheden åbnede kontor i Nyborg 1. november i de lokaler i Adelgade, hvor Bikuben og turistkontoret tidligere har holdt til.Beesafe er indtil videre målrettet private kunder og tilbyder it-sikkerhedspakker til at beskytte mod hacking og virus. I pakkerne er der også automatisk backup af den computer, smartphone eller tablet, som sikkerhedspakken bliver installeret på.

I aftalen med Beesafe ligger også opsætning af sikkerhedspakkerne og efterfølgende support.

Claus Elnegaard Hansen er direktør for og medejer af Beesafe. Han er også medejer af virksomheden Trustbox, som fokuserer på it-sikkerhed til virksomheder.

Kriminalitet sker på nettet

Hos Beesafe har de valgt at fokusere på private og at hjælpe dem, som måske har svært ved selv at gennemskue det tekniske og de trusler, som findes på nettet i dag.

- Vores vigtigste kunder er dem, som ikke ved så meget om it-sikkerhed, og vi vil gøre, hvad vi kan for at hjælpe dem, siger Claus Elnegaard Hansen.

- Det er helt nede på jorden, og vi gør meget ud af at have dansk support og at give os god tid til den enkelte kunde.

Claus Elnegaard Hansen kender til it-sikkerhed for virksomheder, men har nu kastet sig over sikkerhed for private.

- For jeg kan se, at der er et stort og akut behov. Vi har ikke kontanter på os længere, og meget handel foregår på nettet. Derfor er det også der, de kriminelle er, og der er mange, som ikke ved, hvordan de beskytter sig mod at blive hacket eller at blive udnyttet online, siger han.

Beesafe sælger sikkerhedspakker, der blandt andet sørger for automatisk backup af det, som ligger på computeren.

- Det kan være alt fra skoleopgaver og ansøgninger til billeder og videoer. Mange gemmer for eksempel i Dropbox, men man skal huske at gøre det manuelt. Med en online backup sker det automatisk, forklarer Claus Elnegaard Hansen og fortæller, at en sikkerhedspakke også beskytter mod mallware, der er forskellige former for virus.

Høj grad af fortrolighed

Det kan være svært at gardere sig mod malware, fordi det ofte bliver sendt fra nogen, vi har tillid til.

- Det kan være, at nogen sender en virus forklædt som en youtube-video fra din mail til alle dine venner. Dine venner tror så, at det er sikkert at åbne den, fordi den kommer fra dig, og på den måde bliver de kriminelles target (mål, red.) meget større, siger Claus Elnegaard Hansen.

- Hackerne er fuldstændig ligeglade. De sender millioner af mails, så de har mange snører ude.

Beesafe åbnede i november, men allerede nu er der godt gang i forretningen, og der er mange, som ønsker hjælp til at sikre sin computer.

- Vi løber hurtigt, rigtig hurtigt, siger Claus Elnegaard Hansen, som har syv ansatte i Nyborg og fem i København. Der er flere ansatte på vej, og det kræver ren straffeattest at få job hos Beesafe, for tillid er et nøgleord.

- Det foregår online, så vi er inde på folks computere, og det er klart, at det er forbundet med høj grad af fortrolighed, forklarer direktøren.

- Men ved at gøre det online er vi med til at holde prisen nede, og vi kan hurtigere yde service, fordi vi ikke skal ud til kunden. Vi kan klare det hele over telefonen.

Ligeglade med din netbank: Hackere går efter at stjæle identitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce