Mikkel Runøe og Martin Teil er barndomsvenner, og for syv år siden blev de også forretningspartnere.
De har fået en sund forretning ved at arbejde hårdt og holde på pengene.

Arbejdsdagen begynder klokken 5 eller 6 om morgenen, og uret tikker mod midnat, før lyset på kontoret bliver slukket.

Sådan går det ofte for Mikkel Runøe og Martin Teil, der er makkerparret bag tømrer- og konstruktørvirksomheden Runøe & Teil, som har hjemme i Ørbæk. Og sådan har det været langt hen ad vejen, siden to de barndomsvenner grundlagde virksomheden i august 2010.

Runøe & Teil

Virksomheden har hjemme i Ørbæk og tilbyder rådgivning, projektering og tegninger i forbindelse med ny- og tilbygninger, renovering og sanering.Mikkel Runøe og Martin Teil har grundlagt firmaet, som i dag beskæftiger mellem 45 og 50 mand.

Kunderne er både private, erhverv og kommunale.

Virksomheden blev stiftet som et I/S, men blev i 2014 omdannet til et ApS.

Årets resultat i det seneste regnskab (2016) er på 960.730 kroner.

- Vi sad og regnede om aftenen, og så var vi ude at bygge om dagen, fortæller Martin Teil.

- Vi har heller ikke på noget tidspunkt ventet på opgaverne. Hvis vi en dag ikke havde noget at regne på, så har vi været ude at opsøge opgaver. Det har vi gjort rigtig meget i. Der har ikke været noget med at sætte sig ned og vente på, at kunderne skulle ringe. Vi har brugt mange timer, men det har hele tiden været sjovt.

Der har ikke været noget med at sætte sig ned og vente på, at kunderne skulle ringe. Vi har brugt mange timer, men det har hele tiden været sjovt.

Medindehaver Martin Teil, Runøe & Teil

Det er lykkedes at vokse fra de to mand alene til i dag at være mellem 45 og 50 ansatte, og det er oven i købet i en tid, hvor mange andre er bukket under. Den succes kan blandt andet tilskrives, at

Runøe og Teil har været forsigtige med at bruge penge.

Er snusfornuftige

Martin Teil fortæller, at firmaets første bil var en gammel Mazda med trailer, og at de ikke havde et kontor til at begynde med. Den næste firmabil var en gammel varevogn, hvor firmanavnet stod skrevet på et magnetskilt. I dag råder de over 22 firmabiler.

- Langt hen ad vejen har vi været snusfornuftige. Vi har ikke smidt om os med penge til højre og venstre, og vi har tænkt meget på, om det har været nødvendigt at trække penge ud af firmaet til os selv, forklarer Martin Teil og fortsætter:

- Målet er ikke at have den store strandvejsvilla. Det går mere ud på at have en hverdag, som man synes er spændende og at omgås nogle mennesker, man kan lide både fagligt og som personer. Det synes jeg, vi har formået.

Det har helt sikkert aldrig været kedeligt, siger Mikkel Runøe.

- Tingene udvikler sig hele tiden, og der er hele tiden noget, der driver os. Vi er hele tiden klar til at prøve noget nyt og at udvikle os, fortæller han.

- Vi synes, det er sjovere at være på vej end at nå målet. Især hvis vi udvikler os undervejs.

Ikke være flere

Det er da også svært for dem at svare på, hvilke mål de har for virksomheden.

- Vi prøver at gribe den næste mulighed og finde noget nyt og spændende. Det er svært at beskrive en bestemt forretningsplan, for vi støder hele tiden på nye netværk, og så opstår der nye opgaver, og så snakker vi om, at det kunne være spændende at gå i den retning. Der er hele tiden noget, der er i forandring, siger Martin Teil.

Men et mål har de dog. At få styr på organisationen, nu hvor de er tæt på de 50 ansatte.

- Vi har et delmål, der handler om at få afdelingerne til at køre af sig selv, så vi ikke skal spekulere på, om vi skal skaffe maler-, murer- eller tømrerarbejde, forklarer Mikkel Runøe.

- Vi er stadig i opstartsfasen, når det handler om organisation, og om hvordan vi skal lede og fordele. Det er nyt for os at være så mange mennesker, så vi skal finde ud af, hvordan vi skal gøre det. Vi vil gerne vokse i antal opgaver og omsætning, men vi har ikke planer om at vækste voldsomt i antallet af ansatte, før vi har organisationen på plads.

  • Heidi

    Af:

    Journalist på ErhvervPlus Fyn og magasinet Business Fyn. Tidligere journalist, jourhavende og redaktionel udvikler på Nyhedsredaktionen, også hos Jysk Fynske Medier. Jeg har været lokalredaktør på Fyens Stiftstidende på Nordfyn og UgeAvisen Nordfyn indtil december 2014. Tidligere har jeg været på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens, hvor jeg havde ansvaret for børne- og ungeområdet. Jeg begyndte journalistuddannelsen som 30-årig, og inden da jeg har arbejdet som regnskabsansvarlig og controller med uddannelser som revisorassistent og merkonom i økonomistyring på cv'et. Min mand er også journalist. Vi bor i hus i Aarup og har sammen to døtre.