Endnu et fynsk slot til salg: 17 værelser for 30 millioner kroner

Det er flere måneder siden, at Harridslevgaard Slot lidt uden for Bogense blev sat til salg. Arkivfoto

Endnu et fynsk slot til salg: 17 værelser for 30 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slotte til salg. Er Gyldensteen slot en kende for dyrt med 40 millioner kroner i udbudspris, kan man rette blikket mod naboslottet Harridslevgaard. Det kan erhverves for 30 millioner kroner.

Nordfyn: I september blev Gyldensteen slot lidt uden for Bogense sat til salg for 40 millioner kroner, hvilket var en vanskelig beslutning for lensgreve Frants Bernstorff-Gyldensteen, og nu står det klart, at naboslottet Harridslevgaard Slot også skal have nye ejere.

Udbudsprisen er her 30 millioner kroner, fremgår det af ejendomsmæglerfirmaet Ivan Eltoft Nielsen, der med hovedkontor i Klampenborg nord for København har specialiseret sig i salg af liebhaverejendomme. Her har Harridslevgaard Slot været udbudt til salg gennem flere måneder. Præcis hvor lang tid vil firmaet ikke oplyse.

Til salg skiltet er sat stilfærdigt frem. Eksempelvis er det ikke muligt at se det salgsklare slot på den landsdækkende boligside boliga.dk. Ejer af Harridslevgaard, Ingelise Schimko, ønsker ikke at fortælle, hvad der er årsag til, at slottet, hun sammen med sin nu afdøde mand Hermann Schimko har haft siden 1985, er sat til salg.

17 værelser

Det er ingen hemmelighed, at mange ejere af danske slotte og herregårde kæmper med at skabe bæredygtige forretninger i de historiske bygninger, der er dyre at vedligeholde.

Harridslevgaard slot hørte frem til 1963 under Gyldensteen Gods. De nærliggende avlsbygninger er fortsat godsets ejendom.

For de 30 millioner kroner får man et boligareal på 1183 kvadratmeter fordelt på 17 værelser, dertil skal lægges en kælder på 570 kvadratmeter. I salgsopstillingen anføres det, "at slottet er opført i 1606 og et overflødighedshorn af dansk kultur og historie. I Middelalderen lå der en borg på stedet, der blev omtalt som Sørøverslottet med henvisning til stedets aktiviteter, hvilket førte til, at borgen blev revet ned i 1589 og opført i sin nuværende form. Hele Slottet er fredet og er en af Danmarks bedst bevarede renæssance ejendomme".

Stor historie

Renæssancegården er opført i 1606 af Chr. 4:s ungdomsven, statholderen i København Breide Rantzau, oplyses det. I den historiske afdeling lægges der endvidere vægt på, at slottets tidligere bibliotek blev grundlagt som en forløber til Det Kgl. Bibliotek af Laurits Ulfeldt, gift med Anne Lykkes datter og udgør i dag Danmarks største privatejede riddersal på 400 kvadratmeter. Den blev tidligere kaldt for Kongesalen, fordi den blev besøgt af Kong Frederik III i 1656.

Harridslevgaard er åbent for offentligheden på forskellige tider af året. De senere år har det store julemarked, der holder åbent i weekenderne op til jul, været et stort trækplaster. Senest var der opmærksomhed omkring Harridslevgaard, da det kom frem, at politiet kræver områdets påfugle skudt eller bag hegn, efter at en nabo havde klaget over fuglenes adfærd. Modsat argumenterer Francesca Schimko, der er datter af Ingelise Schimko, at der er tale om vilde fugle.

Endnu et fynsk slot til salg: 17 værelser for 30 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce