Retten i Odense: Mand fra Nordfyn fængslet for millionhæleri og våbenbesiddelse

Ved Retten i Odense 30. januar blev en mand og en kvinde fremstillet i grundlovsforhør. Manden blev varetægtsfængslet til 27. februar. Kvinden blev løsladt. Arkivfoto

Retten i Odense: Mand fra Nordfyn fængslet for millionhæleri og våbenbesiddelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et samlevende par var tirsdag 30. januar fremstillet i grundlovsforhør i Odense. Begge var sigtet for hæleri og ulovlig våbenbesiddelse. Manden er blevet varetægtsfængslet.

To personer blev 30. januar fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Odense. Der er tale om et samlevende par, en 43-årig kvinde og en 40-årig mand.

Vicepolitiinspektør ved Fyns Politi, Per Lydiksen Laursen, fortalte til Fyens Stiftstidende kort inden, de to sigtede blev fremstillet i grundlovsforhør, at politiet de seneste uger har haft en større undersøgelse i gang angående tyveri af designermøbler.

- Og i den forbindelse slog vi til i går og foretog anholdelser af to personer oppe på Nordfyn.

Begge personer er sigtet for hæleri og ulovlig våbenbesiddelse.

Kvinden mødte i retten klokken 10 og manden klokken 11. Det fremgik i retten, at de to personer blev anholdt klokken 12.03 i går 29. januar.

Anklager Klaus Lauridsen fremlagde sigtelsen for begge personer.

De er begge sigtet for at have solgt fire stjålne Wegner kinastole til en mand i Randers for 26.000 kroner.

Derudover læste Klaus Lauridsen op, at manden og kvinden angiveligt havde otte funktionsdygtige skydevåben til at ligge på Bogense Lagerhotel. Der er tale om en tromlerevolver, tre rifler og fire glatløbede haglgeværer samt tilhørende ammunition.

Tredje og sidste forhold lød på hæleri af særlig grov beskaffenhed. Parret blev anklaget for at have opbevaret særligt værdifulde designermøbler til en værdi af cirka en million kroner.

Inden kvinden skulle forholde sig til anklagerne, bad hendes advokat om at snakke med hende under fire øjne. Mens hun talte med sin advokat, fremlagde Klaus Lauridsen ønske om, at dørene blev lukket for pressen. Det imødekom dommer Mette Brock Hansen.

Dørene blev også lukket ved mandens grundlovsforhør. Men inden det skete, forklarede han, at han erkendte at have købt de fire Wegnerstole, men at handlingen ikke var gjort sammen med kvinden. Han erkendte også at have opbevaret de funktionsdygtige våben, men heller ikke dette var gjort sammen med kvinden. Og til slut kunne han ikke genkende vurderingen af designermøblerne på cirka en million kroner.

Dommeren Mette Brock Hansen har umiddelbart efter mandens grundlovsforhør fængslet ham for otte skydevåben og for millionhæleri med designermøbler, oplyser anklager Klaus Lauridsen. Han er varetægtsfængslet til 27. februar, og han kærer ikke dommerens kendelse om fængsling.

Mandens samlever blev løsladt efter at have afgivet forklaring i retten. Det kom ikke frem, hvordan hun forholder sig til sigtelsen, inden dørene blev lukket. Ifølge Klaus Lauridsen er kvinden stadig sigtet i sagen.

Retten i Odense: Mand fra Nordfyn fængslet for millionhæleri og våbenbesiddelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce