Arne Olai Stegali , Ommel
Arne Olai Stegali er stille sovet ind, 84 år gammel, i hjemmet på Marstalvejen 1, i Ommel, efter kort tids sygdom.

Arne Stegali flyttede fra Gelsted på Fyn til Ommel og købte hus på Marstalvejen 1. Han og hustruen Margit har renoveret den gamle bygning gennem årene med stor flid.

Arne Stegali var uddannet kok, men fik aldrig sin erhvervsmæssige løbebane på landjorden, da søen altid havde tiltrukket ham, og de syv verdenshave blev hans arbejdsplads i hele hans aktive erhvervskarriere som kok og hovmester på flere forskellige skibe.

Arne Stegali gik i land i 1985. Han har gennem hele pensionisttilværelsen dyrket sin hobby, fiskeriet, som han udøvede fra sin elskede båd, der havde plads i Ommel Havn, hvor han tilbragte meget tid med vennerne og de øvrige bådejere.

Arne Stegali var en stille natur. En hjertevarm og venlig mand, der kom godt ud af det med alle, han kom i berøring med. Arne Olai Stegali efterlader hustruen Margit.

Bisættelsen har fundet sted i stilhed med den nærmeste familie og venner.

Lisbeth Madsen, Svendborg

Lisbeth Madsen, Svendborg, er død, 75 år.

Palle Hansen, Thurø

Palle Hansen, Thurø, er død, 68 år.

Han var født og opvokset i Svendborg med skolegang på Nordre Skole. Som ung blev Palle Hansen udlært skibsbygger på Svendborg Værft og nåede også at arbejde på Helsingør Skibsværft, før han tog ud at sejle på de syv verdenshave.

I 1970?erne købte han sit hus på Thurø, og det var hans faste base i alle årene.

I sine unge dage var Palle Hansen aktiv i Kammeraternes Boldklub, og ved sammenlægningen fortsatte han som fodboldtræner for ungdomshold i SfB, indtil han tog ud at sejle. Interessen for sport forblev dog intakt. Han har set meget fodbold på Thurø Stadion, og familien kunne regne med hans fravær ved familiefesterne, hvis de kolliderede med verdensmesterskaberne i fodbold.

Han var lystfisker, og siden han gik i land som 60-årig, havde han en tæt tilknytning til Ladegårdshavnens Bådelaug på Thurø.

Palle Hansen blev ikke selv gift og fik børn, men han elskede familiens børn. Han efterlader fem søskende, to ældre søstre og tre yngre brødre.

Journalisten Joachim Jerrik

En af pionérerne i dansk videnskabsjournalistik og formidling af forskning, Joachim Jerrik, er død, 81 år.

Joachim Jerrik var med til at etablere Ingeniørens Ugeblad, inden han i 1963 indledte en karriere i Danmarks Radio. Her knyttedes han i 1967 til radioprogrammet Lexicon om videnskabelige emner. Han gik senere over til tv, hvor han bl.a. stod bag programmerne Natek og Teknorama. Jerrik vendte siden tilbage til radioen og programserien Videnskaben og Vi. Hans årelange indsats for formidling af videnskabelige emner blev i 1996 påskønnet med Danske Videnskabsjournalisters Geniuspris, da den blev uddelt første gang.