Hele familien var og er skuespillere, så for Anders Gjellerup Koch har der aldrig været tvivl om fagvalg
Odense Teater spiller i øjeblikket den til skyerne anmelderroste "Breaking the Waves". Forestillingen spiller for fulde huse, ikke mindst på grund af de formidable præstationer af de medvirkende.

Den mandlige hovedrolle som borebissen Jan spilles af Anders Gjellerup Koch, der har været fast del af ensemblet på teatret siden 2003.

Han er på det nærmeste født på scenen. Han var blot fire måneder gammel, da han medvirkede i TV-teatrets opsætning af "Mutter Courage". Begge hans forældre var skuespillere, og den unge Anders var på ingen måde lydhør, når hans far frarådede ham at gå teatervejen.

- Jeg så enormt op til min far, og var aldrig i tvivl om, at jeg ville det samme, siger han.

Hans søster blev også skuespiller. Anders Gjellerup Koch har været gift to gange, begge med skuespillere, og hans ældste datter har netop været til optagelsesprøve på Skuespillerskolen, så emnet er ofte teater, når der er familiesamling.

Anders Gjellerup Koch voksede op i Holte, og som dreng var han med i flere teaterstykker, men miljøet i Holte var ikke til kreativitet og teater, så han drog til Vestjylland for at tage en HF-eksamen og spille teater, inden han blev optaget på Århus Teater og var færdiguddannet i 1986.

Han blev en sæson på teateret, inden han rejste nordpå til Aalborg Teater, hvor han fik det store gennembrud i "West Side Story".

Efter otte sæsoner i Aalborg blev det til tre på Det kongelige Teater, inden har sprang ud som freelancer, hvilket gav mulighed for at spille på flere strenge.

Anders Gjellerup Koch var blandt andet med i Gladsaxe Teaters opsætning af musicalen "De tre Musketerer" og senere Odense og Århus Teaters "Miss Saigon". Det gjorde han så overbevisende, at Kasper Wilton ville have ham og hans kone, Mette Marie Ahrenkiel, til Odense Teater, hvor han blandt andet kom til at spille hovedrollen i "Cyrano de Bergerac" og Frank Butler i "Annie get your gun".

Han føler en vældig tryghed i ensemblet, hvilket er nødvendigt, når der skal ydes store præstationer på scenen.

- Skuespillere er jo i virkeligheden meget følsomme mennesker, så det er vigtigt, vi passer godt på hinanden, især i en forestilling som "Breaking the Waves", hvor der virkelig er følelser på spil, siger Anders Gjellerup Koch, der også fremhæver det, at alle i ensemblet rykker ud på andre teatre og kommer tilbage med ny energi, som en vigtig ting.

Selv skal han fra november prøve på Folketeatret, hvor han skal spille hovedrollen i "Peter von Scholten".

På Fyn har han selv hentet inspiration som medvirkende i Kerteminde Revyen i 2005, og året efter i Koldingrevyen.

Ved siden af teateropgaverne har han lagt stemme til film og undervist kommende skuespillere, blandt andet på Det Danske Musicalakademi i Fredericia.

Han og konen rykkede teltpælene op i København og flyttede til et bondehus nær Ringe, da Kasper Wilton kaldte.

Her dyrkes grøntsagerne til madlavningen, som manden i huset står for. Han nyder også roen omkring sine bistader bagest i haven, og det er et trygt sted for børnene Alberte, otte, og Valdemar på tre år at vokse op.
  • Fyens Stiftstidende