Povl Høst-Madsen fylder 70 år


Povl Høst-Madsen fylder 70 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Povl Høst-Madsen er blandt andet kendt som den ene halvdel af Ekstra Bladets legendariske bagside Madsen & Madsen. Nu fylder den farverige journalist 70 år.

København:I offentligheden er journalisten Povl Høst-Madsen nok mest kendt som den ene halvdel af Ekstra Bladets humoristiske bagside Madsen & Madsen. Torsdag den 10. april fylder han 70 år.

Sammen med Anders Lund Madsen blev Povl Høst-Madsen i 1995 hædret med Victorprisen for samarbejdet på Ekstra Bladet. Begrundelsen var "deres radikalt fornyende form i oplevelsesjournalistikken, hvor humoren altid er i højsædet".

Inden Povl Høst-Madsen kom til Ekstra Bladet, havde den farverige journalist og cand.jur. dog også nået at markere sig som en skarp og vittig journalist i en række andre medier. I 1963 søsatte han sammen med Poul Henningsen forbrugerbladet Tænk, og senere var han som redaktør af Studenterbladet, som var talerør for den revolutionære studenterbevægelse.

På dagbladet Information huserede han fra 1976 til 1988 som både chefredaktør, lederskribent og kriminalreporter. Men selvom Information hørte til på venstrefløjen, så skulle de ikke tro, de ejede avisen, mente Povl Høst-Madsen.

I en reportage fra en Land og Folk-festival gik han derfor i karakteristisk stil rundt og spurgte efter solidaritetsboden for Afghanistan, der dengang var besat af Sovjetunionen. Provokationen gik ikke op for de folk, der stod i boderne, til fordel for undertrykte folk fra alverdens lande. De forsøgte hjælpsomt med at finde Afghanistan-boden, der selvfølgelig ikke eksisterede.

Povl Høst-Madsen er i dag folkepensionist på fuld tid. I 2005 udgav han spændingsromanen Trafficking A/S.

/ritzau/

Povl Høst-Madsen fylder 70 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce