I lørdags ramte budskabet om Jonas Pallisborgs bortgang os som et kølleslag. Jonas? Det kunne umuligt være sandt - dejlige, søde, livsglade Jonas, som altid havde et smil på læben og i øjnene, det kunne/måtte ikke være sandt. 19 år gammel blev han hentet bort herfra. På vej til Odense for at spille rollespil, som var hans store interesse, blev han ramt af et hjertetilfælde og døde. Sidste forår så jeg Jonas på scenen på Marstal Skole, hvor han havde en stor rolle i årets ungdomsmusical, han havde publikum i sin hule hånd, sang og spillede, så det var en lyst. Nu har Jonas været på scenen for sidste gang, og det gør ondt helt i sjælen at tænke på det. Hans liv var jo lige begyndt for alvor - hele verden lå åben for ham. Torsdag den 2. april, når hans kammerater sidder til terminsprøve, bliver han stedt til hvile i sin hjemby Nyborg. Når klokken bliver 12.30, vil mange af os, som ikke kunne komme til begravelsen, folde vores hænder og sende en hilsen til Jonas og ikke mindst til hans nærmeste pårørende i denne triste, triste stund. Også til hans mange venner her i Marstal, som har mistet en god og trofast ven, som bare altid var der for sine venner, går mine tanker, jeg ved, hvor svært de har det i denne tid.

Altid glad og fornøjet - Altid med et smil i øjet

Aldrig sur og Aldrig tvær - Derfor fik jeg Jonas så kær.

Jeg vil tænke på dig Jonas med megen vemod, men også med utrolig megen glæde. Tak fordi jeg fik lov til at lære dig at kende.

Æret være dit minde.

Svend Heide, Thurø, formand for Kontakt mellem Mennesker, skriver mindeord over Kurt Laugesen:

n Det var med stor sorg, at vi i »Kontakt mellem Mennesker« modtog meddelelsen om, at lederen af vores genbrugsforretning - Kurt Laugesen - var afgået ved døden.

Kurt var et meget engageret menneske, ikke mindst i det frivillige sociale arbejde. Dette engagement havde vi i KmM umådelig stor glæde af.

Kurt Laugesen blev valgt ind i KmMs bestyrelse ved generalforsamlingen i marts 2003, og vi var da allerede bekendt med hans store bankende hjerte fra hans arbejde for de handicappede.

Fra nytår 2004 holdt han imidlertid op i KmMs bestyrelse og blev i stedet medarbejder. Han blev nemlig daglig leder af »Genbrugskontakten« i Vestergade og gav allerede fra starten udtryk for, at det ville være hans frivillige drømmejob.

Det kom til at holde stik. Han formåede at lede forretningen, så begge formålene blev opfyldt, nemlig at gøre det til en god arbejdsplads for mange frivillige og samtidig tjene penge til det frivillige sociale arbejde.

Kurt opholdt sig en meget stor del af sin vågne tid i »Genbrugskontakten«, der takket være hans engagement og mange kontakter er blevet en blomstrende forretning inden for sit felt.

Vi vil savne Kurt Laugesen, hans engagement og hans gode humør. Og vi vil aldrig glemme ham.

Christian Dan Jensen, Skattergade 7 B, Svendborg, skriver på vegne af familien disse mindeord over Kaj Frandsen:

n Kaj Frandsen var interesseret i samfundspolitik med sit udgangspunkt som socialdemokrat. Han var et meget tolerant menneske, der respekterede andres meninger og holdninger.

Han var også et meget betænksomt menneske, der var meget opmærksom på menneskene omkring sig og især de nære.

Familien var omdrejningspunktet, og han kunne lide et festligt lag, hvor vi sad omkring bordet og nød god mad, og hvor han bidrog med sit gode humør og sin humor.

Ellers nød han meget fuglelivet, både fuglene i kælderen og dem ude i naturen.
  • fyens.dk