Kim Harris


Kim Harris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

trives på heden Portræt

Efter 17 år som skuespiller i Odense har Kim Harris, som torsdag fylder 50, slået sig ned i Herning.

Med en skuespillerfar (det er Preben) og en ditto mor (Bende hedder hun), fulgte der næsten et rollehæfte med hans dåbsattest.

Kim Harris svigtede ikke arven. Voksede op i et glad kunstnerhjem i København, og kom i 1979 ind på elevskolen ved Odense Teater.

Som færdiguddannet blev han ansat på teatret i Jernbanegade, og var i de følgende 17 år en lovende, stabil og alsidig skuespiller, der ikke blot frydede teatrets gæster, men også viste sine evner rundt i det fynske landskab.

Sideløbende med det faste teaterarbejde underviste han i dramatik i Bolbro Borgerhus, var med i Rottefælden" i Svendborg, i "Fru Gittes Cabaret" i Kerteminde og i Ørbæk-Revyen. Intet var for stort, for fint eller for småt. Grænser skulle prøves af.

Og på Odense Teater havde Kim Harris sin faste plads på plakaten. Blandt hans store roller var Jens Otto Krag i "Manden i midten", titelrollen i "Odysseus", Freddy i "My Fair Lady", Jonathan i "Brødrene Løvehjerte", pastor Kargo i Kaj Munks "Kærlighed" og Marius i "Les Miserables."

Med gejst og nysgerrighed begav han sig også af med at instruere. Blandt opgaverne var "Willy the Tonser", "Den skjulte krig" og "Giv mig dit hjerte" på Odense Teater.

Efter 17 år rejste Kim Harris til København. Her optrådte han nogle år på flere af byens teatre, indtil han i 2003 fik en opringning fra Herning.

Han blev spurgt, om han ville instruere Sebastians musical "Skatteøen", som skulle sættes op i Herning Kongres­center. Uden tøven sagde han ja, og det har han ikke siden fortrudt, selv om det blev et farvel til skuespilleriet.

I 2005 flyttede han til Herning, og tilværelsen i det jyske passer den nu 50-årige Kim Harris fint.

- Jeg er glad for at være og bo i det miljø, hvor jeg arbejder. Jeg kommer i det lokale træningscenter. Jeg møder det lokale publikum. Det giver en helt anden feedback og nærkontakt, siger han.

Seneste opgave er rockklassiskeren "Jesus Christ Superstar", som i hans instruktion sættes op i Herning Kongres­center i foråret. Herefter gælder det musicalen "Hvor vandene skiller", der skal opføres ved Bølling Sø på den midt­jyske hede. Forestillingen bliver skrevet og opført af glade lokale amatører.

- Det er pragtfulde opgaver. Jeg er med i hele to familier. Dén i Herning Kongrescenter og så den ved Bølling Sø, siger Kim Harris begejstret.

Helt udelukke, at han en dag vender tilbage som skuespiller, vil han ikke.

- Jeg har været meget forkælet og spillet alt, hvad jeg kunne ønske mig på Odense Teater. Lige nu er jeg glad for det, jeg laver. Og så har jeg været så enormt forkælet, at jeg kan leve af det, jeg elsker, siger han.

Kim Harris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce