Jazzpris til langelænder

Emil Brun Madsen - yderst til venstre - med jazzprisen, som The Outbreak Quartet vandt i Krakow. De øvrige medlemmer af bandet er Rasmus Schmidt, Artuz Tuznik og Tomasz Licak. Privatfoto

Jazzpris til langelænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Emil Brun Madsen og hans jazzband vandt international konkurrence i Polen, og nu er han på vej til USA

FYN: Den 27-årige bassist Emil Brun Madsen med langelandske rødder er en glad mand. Han har netop sammen med sit band, The Outbreak Quartet, vundet en pris ved en stor polsk jazz-festival, og så er han på vej til New York, hvor han skal lytte til masser af jazzmusik, lære at spille endnu bedre hos nogle af de bedste undervisere, han har kunnet opdrive, og så selvfølgelig også selv gi? et par numre på bassen, når lejlighed byder sig.

Emil Brun Madsen, søn af Bodil og Thorbjørn Brun Madsen, Rudkøbing, skulle egentlig afslutte sin uddannelse på musikkonservatoriet i Odense her i foråret, men han har bedt om - og fået lov til - at udsætte den sidste eksamen, fordi han gerne vil til USA og tanke inspiration, inden han skriver og spiller sin egen hovedopgave. Emil Brun Madsen går på jazz-komponistlinjen, og det var på konservatoriet, at han mødte de andre medlemmer i The Outbreak Quartet. To af dem er fra Polen, og det er derfor, at kontakten til den polske jazzscene blev skabt.

Bandet har flere gange spillet i Polen, hvor interessen for jazzmusik er meget stor, og forleden satte de fire musikere fra det fynske musikkonservatorium trumf på ved at vinde førsteprisen ved den internationale jazzfestival i Krakow.

- Mens jazzmusikken lever en lidt tilbagetrukket tilværelse herhjemme, så stortrives den i Polen. Det fik vi klart bevis på, da vi vandt konkurrencen i Krakow. Folk stod i kø for at få autografer, vi blev interviewet til tre tv-stationer, og ud over en planlagt turné fik fik også en pladekontrakt, fortæller Emil Brun Madsen, der bliver nødt til at afbryde sit USA-ophold for at tage til Polen i april og indspille pladen.

Emil Brun Madsen er ikke sådan et musikalsk vidunderbarn, der er kommet let til succesen. Faktisk begyndte han først at spille som 17-årig, da han gik på gymnasiet i Svendborg, men han er en stædig natur, der gerne øver i timevis hver dag for at blive bedre, og det indtil bragt ham langt.

Jazzpris til langelænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce