Grevinde Sara Ahlefeldt-Laurvig, Bagenkop, er død efter lang tids sygdom
Grevinde Sara Ahlefeldt-Laurvig, Østergaard, Østervej 5, Bagenkop, er død efter lang tids sygdom, 69 år.

Sara Ahlefeldt-Laurvig var ved sin død dansk statsborger, men var født i USA. Hun voksede op i Californien, hvor hun i 1962 mødte sin senere mand, Ulrik greve Ahlefeldt-Laurvig fra Tranekær Gods, på college.

Han studerede landbrug og havde en "roommate", der læste zoologi og biologi. Værelseskammeraten sagde den første dag over frokosten, at Ulrik Ahlefeldt-Laurvig skulle møde en pige, han kendte, og det var den unge Sara, der få måneder senere blev den langelandske greves hustru. Parret mødte hinanden i foråret 1962, da hun var 22 år og han 23, og blev gift i USA november samme år, fordi han skulle hjem til Danmark og gerne ville have hende med.

Tilbage i Danmark fortsatte Ulrik Ahlefeldt-Laurvig sin landbrugsuddannelse på Næsgaard Agerbrugsskole på Falster, og det nybagte ægtepar indlogerede sig i et lejet hus på øen. I 1963 flyttede Sara og Ulrik Ahlefeldt-Laurvig ind på Nordenbrogaard ved Magleby på Sydlangeland, og året efter forpagtede han både Nordenbrogaard og Broløkke af sin far, Kai Benedict lensgreve Ahlefeldt-Laurvig.

Ægteparret blev boende på Nordenbrogaard indtil august 2004. Året før havde den ældste søn Niels overtaget ejendommen, og forældrene flyttede til hans daværende bopæl, Østergaard i Røjle ved Bagenkop. Broløkke blev i efteråret 2004 solgt til den københavnske forretningsmand Nils Palmqvist.

Sara Ahlefeldt-Laurvig var i alle årene på Nordenbrogaard sin mand en uvurderlig hjælp i den daglige landbrugsdrift med husholdning og folkehold. Hun lærte sig dansk på rekordtid og blev hurtigt integreret i det langelandske lokalsamfund, blandt andet gennem sit virke som badmintontræner i Humble og medlem af menighedsrådet i Magleby.

I de senere år, hvor hendes mand har virket meget som rejseleder, ikke mindst i Fjernøsten, har hun fulgt ham på rejser over hele verden, og også her støttet ham i hans arbejde.

I ægteskabet er der tre børn, sønnerne Niels, der som nævnt nu residerer på Nordenbrogaard, og Lennart, der bor ved Spodsbjerg, samt datteren Christina, der bor i Tune ved Roskilde. Børnene har beriget deres forældre med ialt seks børnebørn.

Sara Ahlefeldt-Laurvig fik konstateret kræft i januar i år, og for få uger siden stod det klart, at lægerne ikke kunne gøre mere for hende. Hun sov fredeligt ind fredag aften, omgivet af sine kære.

Bisættelsen har fundet sted.