Farvel efter fire år


Farvel efter fire år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FOLKETING: Karina Sørensen blev i 2001 valgt ind i Folketinget som landets yngste medlem. I morgen er det hendes sidste dag som MF'er

HUN KOM stormende ind fra sidelinien og erobrede alle overskrifterne, da hun stik imod alle odds og prognoser som 19-årig blev valgt ind i Folketinget som den yngste nogensinde.

Det var i 2001. Den 8. februar er det slut - 22-årige Karina Charlotte Sørensen, der er hendes fulde navn, har nemlig besluttet at forlade Christiansborg til fordel for en uddannelse til bankrådgiver.

- Jeg kan ikke forsvare overfor vælgerne at tage en uddannelse ved siden af mit job som folketingsmedlem. Jeg vil ikke kunne give mig ethundrede procent, og det skal man som medlem af tinget, siger Karina Sørensen, der blev valgt for Dansk Folkeparti.

KARINA Sørensen stammer fra Almind mellem Kolding og Vejle, men har de sidste mange år boet i Nyborg.

Hun er datter af en børstenbinder og en rengøringsassistent, og allerede som otte-niårig havde hun kurs mod magtens tinde, omend i beskedent omfang.

Det fortælles, at hun på et tidspunkt kom ud til sin mor i køkkenet og spurgte, hvilke job der gav flest penge. Da moderen svarede "borgmester", var Karina ikke i tvivl om, at det var det, hun skulle satse på.

Nu blev det som bekendt ikke borgmesterposten, hun gik efter, men en plads højere oppe. Med 1692 personlige stemmer røg hun direkte ind i Folketinget og scorede en årsløn på 480.000 kroner, frikort til DSB og meget mere.

INTERESSEN for politik blev for alvor vakt, da hun som nybagt medlem af Dansk Folkepartis Ungdom deltog i den årlige julefrokost. Her mødte hun for første gang andre unge, der lige som hende mente, at der var noget galt med EU og den danske indvandrerpolitik.

For hende var der derfor kun en vej frem - magt og indflydelse. To år efter blev hun opstillet som folketingskandidat for Dansk Folkeparti i Fredericiakredsen. Og herefter gik det rigtig stærkt.

Da Poul Nyrup Rasmussen udskrev valget i efteråret 2001, sad Karina Sørensen i sit klasseværelse på Handelsskolen i Nyborg. Hun blev ringet op og fik at vide, at hun skulle i valgkamp, og resolut gik hun op til sin rektor og meddelte ham, at hun de næste tre uger nok ikke kom så meget på skolen, hvilket kom til at holde stik.

PÅ BAGESTE række i Folketingssalen har Karina Sørensen siden haft sin faste plads.

Som ung og uerfaren folketingspolitiker har hun ikke gjort meget væsen af sig, selv om hun igen og igen slår fast, at de 1692 hun fik i 2001 ikke har været spildte.

- Jeg har arbejdet i kulisserne blandt andet for at få forbedret handelsskolernes økonomi og gøre vilkårene for enlige forsørgere på SU bedre, forklarede Karina Sørensen forleden til Ritzau.

Hun har siddet i Europaudvalget og Uddannelsesudvalget, og mener selv, at hun er vokset med opgaven som politiker.

Efter eget udsagn sad hun med ved finanslovsforhandlingerne og var med til at forhindre en beskæring af støtten til landets handelsskoler.

TRODS SIN forholdsvis tilbagetrukne tilværelse er Karina Sørensens navn poppet op i medierne, for eksempel da hun og Dansk Folkepartis Ungdom lavede en plakat om indvandrerne. Plakaten skabte så voldsom furore, at DFU efterfølgende blev politianmeldt for overtrædelse af racismeparagraffen.

Hun klarede frisag og slap for videre tiltale, da hun ikke var til stede på det møde, hvor plakaten blev godkendt.

For et par år siden kom hun igen i mediernes søgelys, da hun uden blusel proklamerede, at folketingsmedlemmerne tjener alt for meget.

- Politik er ikke noget, man skal gå ind i for pengenes skyld, og vi kan sagtens klare os for mindre, sagde hun dengang.

Inden hun blev MF'er havde hun selv klaret sig for SU og en tjans som kassedame i Føtex.

NU SKAL hun atter til at sætte leveomkostningerne ned, når hun begynder som bankelev.

Til gengæld får hun mere tid til familien, herunder kæresten hjemme i Nyborg og mulighed for at dyrke holdsport og gå til kor - to fritidsinteresser som hun holder meget af.

Om hun vender tilbage til politik, tør hun dog ikke svare på. Med sin unge alder har hun masser af tid til at tænke over det spørgsmål, mener hun.
karina charlotte sørensen
Født 8. april 1982 i Almind ved Kolding.

HH - højere handelseksamen fra Nyborg Handelsskole.

Næstformand i DFU- Vejle Amt og i hovedbestyrelsen for DFU.

Valgt ind i Folketinget for Dansk Folkeparti i 2001.

Bor i Nyborg.

Farvel efter fire år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce