Farfar til otte i fuld vigør

Portræt af Finn Sterobo.
Foto: Jørgen Hansen

Farfar til otte i fuld vigør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finn Sterobo bliver 75 og sidder absolut ikke stille

Han stod ikke stille i de omkring 180 divisionskampe, han spillede for OB i perioden fra 1955-1965. Og selv om Finn Sterobo i dag er pensionist og i morgen fylder 75 år, er det fortsat sjældent, han sidder stille.

Den tidligere landsholdsmålmand har nemlig mere end nok at se til som farfar til otte, syv drenge og en pige, som alle dyrker sport, og som kraftigt bakkes op af Finn Sterobo og hustruen Kirsten, med hvem han i 2010 kan fejre guldbryllup.

-Derfor bliver min fødselsdag kun fejret med den nærmeste familie. Den store fest holder vi ved guldbrylluppet, siger fødselaren, der fortsat fysisk fremtræder som en person i topform og vægtmæssigt ligner målmanden, der var med på det berømte sølvhold ved OL i Rom i 1960.

Finn Sterobo blev udlært som herreekviperingshandler hos Eistrup i Vestergade i Odense. Siden blev det til to års værnepligt, og herefter tog han HH. Han arbejdede hos Svend Lassen reklame, men skiftede senere til Sønderborgbaserede Møller & Co, og det blev også til HD-studier, inden han via en odd-fellowbroder skiftede til oliebranchen.

-Jeg havde ti gode år ved BP, inden jeg fortsatte hos først Texaco og siden Hydro/Texaco, hvor jeg bl. a. var distriktchef, fortsætter Sterobo, der sluttede det officielle arbejdsliv for 13 år siden.

-Min hustru, der var ansat ved kommunen, kunne gå på pension samtidig, så det passede fint.

Kirsten og Finn Sterobo har tre drenge, der igen er blevet fædre til de otte børnebørn.

Ældste søn, Jan, er i dag administrerende direktør for Merrild Kaffe. Sportsligt gjorde han sig i det våde element og nåede mere end 100 landskampe på vandpololandsholdet. Jan Sterobo er far til en dreng og en pige.

Per Sterobo er vicepolitikommissær i Odense og far til tre drenge. Hans sportslige udfoldelser skete inden for cykelsporten.

Tom Sterobo er ligeledes far til tre drenge. Han driver i dag egen virksomhed, er målmandstræner for OB's superligatrup og underviser på SDU. Tom nåede at spille divisionsfodbold for OB, Fredericia og Svendborg.

Finn Sterobo begyndte sin sportslige karriere i OB som 9-årig. Det var i første omgang ikke som målmand, men da 4. drengehold manglede en ankermand sprang han til, og siden forblev han spilleren med et-tallet på ryggen.

-På et tidspunkt skulle jeg vælge mellem cykelløb og fodbold. Min far var formand for Fyns Cycle Ring og initiativtager til den byggefond, der senere stod bag opførelsen af den nu nedlagte cyklebane.

-Jeg vandt Fyens Stiftstidendes "De Unges Cykelløb" og ville gerne være fortsat i den sport, men så blev jeg udtaget til Fynsholdet i fodbold, og så valgte jeg at fortsætte med den runde.

Finn Sterobo afløste i 1955 landsholdsmålmand Børge Hylle i OB. Da Sterobo ti år senere stoppede på topplan, efter også selv at have været i landsholdsdragten, afløstes han af en ny landsholdskeeper, Mogens Therkildsen.

Finn Sterobo nåede også at spille på såvel B- som ungdomslandshold.

Herefter var han i en tre-årig periode træner i henholdsvis Dalum og Marienlyst, alt imens hans eget afkom var begyndt i sportens verden.

Finn Sterobo var at finde snart sagt alle steder. Med Jan til vandpolo, Per til cykling og Tom til fodbold. Det blev til adskillige lederjob inden for såvel cykling som fodbold, og i en årrække var han desuden ungdoms- og senere seniorformand i OB, hvis guldnål han for længst har modtaget. I dag er det Finn Sterobo, som sammen med Mogens Rasmussen styrer OB's turneringsudvalg, hvilket vil sige tilrettelæggelse af alle hjemmekampe i OB.

-Det giver ind i mellem problemer, fordi vi mangler plads. Og vi er absolut ikke glade for at sende de helt unge mennesker på Dyrskuepladsen, men vi har ikke andet valg, siger Sterobo, der efterlyser mere smidighed fra kommunens side omkring pladsforhold.

Tilsvarende med hensyn til cyklingen, som han fortsat følger tæt via Pers søn Rasmus, der kører for Team Odense.

-Det er helt hen i vejret, at forholdene for cykelsporten er så ringe i Odense. Vi har så mange talenter. Alligevel fik banen lov at forfalde, og alle de fine projekter lagt i mølposer. Det er ufatteligt.

Selv holder Finn Sterobo formen ved lige på den to-hjulede. Han cykler to gange ugentligt mellem 40 og 60 km sammen med en jævnaldrende, som han også kørte sammen med i de unge år.

Når Finn Sterobo - og for den sags skyld også hustruen - ikke er ude med børnebørnene, er han at finde på Fionia Park.

Han ser alle OB's hjemmekampe, og det hænder også, at han er med på udebane.
Portræt af Finn Sterobo.
Portræt af Finn Sterobo.
Foto: Jørgen Hansen

Farfar til otte i fuld vigør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce