Den musiske embedsmand Portræt


Den musiske embedsmand Portræt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyns Amts direktør gennem 20 år, Max Rasmussen, fylder 70 år - stadig i fuld fart og fin form

Da Max Rasmussen den 1. juli 2002 forlod sit chefkontor og sagde pænt farvel og tak, havde han sat rekord på Amtsgården i Odense.

I hele 20 år havde han med titel af amtsdirektør været den øverste embedsmand i Fyns Amt. Højt respekteret for sin viden, sit finmaskede netværk og sine evner til at være loyal over for Amtsrådets politikere af vidt forskellig politisk observans.

I nært parløb med den nu afdøde amtsborgmester Jens Peter Fisker var Max Rasmussen arkitekten til bl.a. fundamentet til det fynske sygehusvæsen. Deres kontante og ofte bramfri omgangstone klingede fint sammen, og i Fyns Amts korte historie har d’herrer Fisker og Rasmussen tegnet sig for adskillige kapitler.

Selv tog Max Rasmussen hul på et nyt kapitel i sit liv, da han hin sommerdag 2002 overlod direktørstolen på Amtsgården til Niels Højberg.

Han satte sig til computeren og fik skrevet et par bøger bl.a. om samspillet mellem embedsmænd og politikere. Et emne, som Max Rasmussen både i teori og praksis kendte som sin egen bukselomme.

Den gamle amtsdirektør er også blevet seniorforsker ved Copenhagen Business School, og så er han censor ved både SDU, Århus, Aalborg og Københavns universiteter og underviser ved SDU’s efteruddannelse.

Med andre ord: Max Rasmussen er en mildt sagt særdeles aktiv pensionist, nu da han i morgen fylder 70 år.

Og det er ikke blot intellektet, der bliver passet og plejet. Formen holder han ved lige med to ugentlige gange gymnastik på Johnson Instituttet i Odense, sejlads og fritidsfiskeri fra sit elskede sommerhus.

Det ligger i Thorøhuse på den smukke Assens-egn, hvor Max Rasmussen blev født og voksede op. Sine akademiske uddannelser som jurist og historiker fik han i København, og der var også her, han hentede sin første lønpose som ansat i arbejds- og socialministerierne.

Sit første embede ved Fyns Amt fik han i 1972. Titlen var fuldmægtig og det fynske amt var kun to år gammelt. Målbevidst og med stor flid arbejdede han sig op i embedsmands-systemet, blev forvaltningschef i 1978 og fire år senere amtsdirektør.

Her regerede han som nævnt i 20 år. Flere private virksomheder havde fingrene ude efter Fyns øverste embedsmand, men bortset fra et par bestyrelsesposter lod Max Rasmussen sig ikke lokke væk fra Amtsgården.

Det var ikke mindst hans musikalske venner i Fyns Amts Spillemandslaug ham dybt taknemmelig for. Her håndterede han banjoen med sikker hånd, og oplod også sin fine røst i glade stunder. I dag plejer den gamle amtsdirektør sine musikalske interesser i venners og families lag.

Den musiske embedsmand Portræt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce