Altid god for en spændende naturhistorie

Kronprins Frederik lytter opmærksomt til en spændende historie Simon Høegmark har at berette om strandede hvaler. Foto Naturma.

Altid god for en spændende naturhistorie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

34-årige Simon Høegmark, kongelige rundviser på Naturama, er i gang med banebrydende projekt, der skal gøre unge interesseret i naturfagene

SVENDBORG Han forfalte kronprins Frederik en drabelig historie om, hvor meget gas en strandet hval indeholder, da den kongelige højhed var på besøg på Naturama den 18. juni. Senere på dagen fik den 34-årige Simon Høegmark til opgave at fortælle prins Christian og prinsesse Isabella om de mange spændende dyr på det moderne naturhistoriske museum.

- Jo, jeg har til opgave at vise særlige gæster rundt, smiler den 34-årige folkeskolelærer.

Men egentlig er han ansat i et banebrydende projekt, der skal gøre unge interesseret i naturfagene. Det er et projekt, som er støttet af såvel Kulturarvsstyrelsen som Undervisningsministeriet.

Alle mandage her i juli stiller Simon Høegmark sin altomfattende interesse for og viden om naturen tilrådighed for alle sydfynske børn, som har lyst. Det foregår på Skansen på Tåsinge, hvor der er rige muligheder for spændende oplevelser for børn.

Så kom der pludselig et vildsvin!

- Det er vigtigt at have gode historier klar til børn, hvis de skal fanges. De skal naturligvis være sande. Jeg udveksler oplevelser i naturen med kolleger, så der er et vist arsenal. Når der tales om biologi, kan det godt trætte børnene lidt, men når man så lige siger - "en søndag, jeg var ude i skoven - da kom der pludseligt et vildsvin", så vågner ungerne op, siger Simon Høegmark.

Han er født i Århus og vokset op i Odense. Han flyttede til Skårup for at læse til lærer på Skårup Seminarium, hvorfra han fik sin eksamen i 2002. Han har undervist på Svendborg Naturskole og Østre Skole. Samtidigt har han virket som naturvejleder flere steder på Sydfyn.

Projekt følges nøje

For halvandet år siden så han, at der var en projektstilling ledig på Naturma:

- Den søgte jeg, og det er herligt. Her kan skuespil, teater og natur gå op i en højere endhed, siger Simon Høegmark.

Han skulle beskrive, hvilket projekt, han gerne ville arbejde med, før han kunne blive ansat. Naturama, Kulturarvsstyrelsen og Undervisningsministeriet købte hans projekt.

Det går ud på, at Simon Høegmark underviser i naturvidenskab og biologi i 12 forskellige klasser på 12 forskellige skoler. Det er startet i 7. klasse, fortsætter efter sommerferien i 8. klasse og slutter næste år i 9. klasser-ne.

- Samtidig er der på de samme klassetrin 12 klasser, som fungerer som kontrolklasser, som ikke får den ekstraordinære naturundervisning. Så skal det til slut vise sig, om mine klasser er mere motiverede til at søge ind på en gymnaisal uddannelse og efterfølgende begynde på en naturvidenskabelig uddannelse på et universitet, siger Simon Høegmark.

Det anses for et stigende problem, at de unge ikke vælger disse fag, og derfor er Undervisningsministeriet stærkt interesseret i Simon Høegmarks projekt..

Han er gift med Maybritt Grundsted, der er lærer på Byhaveskolen. Parret har to døtre på ni og fem år - og familien bruger masser af deres fritid - i naturen.

Altid god for en spændende naturhistorie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce