101 år


101 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

101

Adda Krolykke, Drosselvænget 6 A, Assens, fylder 101 år i morgen.

90

Forhenværende husmand og byrådsmedlem Hans Bebe Hansen, Mosevænget 6, Krarup, fylder 90 år søndag den 20. juli.

Hans Bebe Hansen, i daglig tale kun Hans Bebe, er født og opvokset på en lille landejendom ved Søfældevej, som han overtog efter faderens død i 1948. Han var den ældste af seks søskende, hvoraf kun de to ældste lever endnu. En søster på 88 år bor på plejehjemmet Åløkkeparken i Brobyværk, hvor broderen trofast besøger hende hver uge.

Han mistede sin kone, Esther, allerede i 1976. Parret fik fem børn, heriblandt et hold trillinger. De hedder Ellen, Peter og Lars, og de og deres storebror Niels bor alle på Fyn. Deres storesøster Inger bor derimod mellem Hadsten og Randers i Jylland.

Hans Bebe har beklædt talrige tillidsposter især inden for heste- og kvægavlen. En del varetager han stadigvæk, og trods den høje alder er han æresmedlem af Krarup Ungdomsforening.

Allerede sidste år reserverede han Krarup Forsamlingshus til fødselsdagen på søndag og holder åbent hus fra klokken 12 til 16. Mange er indbudt, men flere er velkomne.

Interview Midtfyn 1. sektion side 8

90

Klara Jørgensen, Sandager Kirkevej 35A, Sandager, ved Assens fylder 90 år på torsdag.

90

Knud Eriksen, der det meste af sit liv har boet i Bammeskov på Langeland, fylder torsdag d. 17. juli 90 år.

Knud Eriksen er nu bosat på Tullebølle Centeret, hvor dagen markeres med åbent hus fra kl. 14 - 16 for familie, venner og tidligere naboer.

75

Når Ditlev Davidsen Nielsen den 17. juli for første gang som 75-årig ser sig i spejlet, er det langtfra nogen juridisk grønskolling, han ser. Det selv om han kun har fungeret som advokat i syv år trods sin fremskredne alder.

Ditlev Nielsen er nemlig noget af et særsyn i dansk retsvæsen. For det var først efter at have virket som byretsdommer i 25 år, at han i 2001 sagde nej tak til en fredelig pensionisttilværelse og i stedet slog sig ned som advokat. Og siden da har han fra kontoret i Tårnby beskæftiget sig med sine kerneområder, der ud over straffesager blandt andet rummer sager om forældremyndighed og samvær og naboretslige sager - navnlig sager om hegn.

Ditlev Nielsens 75. år er samtidig 50-året for hans juridiske embedseksamen fra Københavns Universitet. Frem til 1976, hvor han begyndte sin epoke som byretsdommer i Århus, Sønderborg og Tårnby, tjente han forskellige steder som dommerfuldmægtig og retsassessor. Og fra 1962-1965 havde Ditlev Nielsen en afstikker fra retsvæsnet, da han var ansat som vicefængselsinspektør i Statsfængslet på Kragskovhede.

Fra sin stilling som byretsdommer i Tårnby gjorde Ditlev Nielsen sig særlig bemærket i offentligheden tilbage i 1998, da han lagde sig ud med den nuværende højesteretsdommer Thomas Rørdam. Rørdam var på det tidspunkt forsvarsadvokat i en røverisag, og efter Ditlev Nielsens opfattelse var Rørdams kalender alt for proppet til, at han kunne varetage sin klients interesser i den pågældende sag. Rørdams klient sad på det tidspunkt varetægtsfængslet, og da sagen ifølge Ditlev Nielsen ikke kunne komme for retten hurtigt nok på grund af Rørdams stramme kalender, så måtte Thomas Rørdam tages af sagen. Den beslutning blev dog efterfølgende omstødt i Den Særlige Klageret.

70

Frisør Bente Boye, Rolf Krakesvej 6 A, Svendborg, fylder 70 år på torsdag. Bente Boye startede sin Salon Boye i Hjallese i 1957 og drev den til 2000, da hendes datter, frisør Brit Boye, overtog den. I dag nyder hen pensionistlivet på Thurø, hvor hun ofte har glæde af børn og børnebørns besøg.

60

Bedemand Claus Gustenhoff, Tvedvej 83, Svendborg, fylder 60 år i morgen.

Claus Gustenhoff er født i Blåby på Thurø. Han blev som ung udlært mekaniker ved SAAB i Vestergade, Svendborg. Efter militærtjeneste blev han chauffør og ekspedient ved Fona i Svendborg. I 1966 skiftede Claus Gustenhoff erhverv. Han blev bedemand hos Begravelsesforretningen Danmark. Siden 2006 har han sammen med Knud Hansen drevet begravelsesforretningen "Den lokale Bedemand" i Svendborg. I mange år har Claus Gustenhoff været medlem af Sørup Kirkes menighedsråd. I fritiden står rejser højt, og især elsker fødselaren ferier i Det græske Øhav.

Der er åbent hus fra kl. 14.

60

For Allan Carlsen har tempoet altid været højt - både på cyklen og som restauratør, hvor han i et halvt liv har kørt på den store klinge. Den tidligere formand for Horesta, ejer af Nimb og ivrig cykelrytter fylder 60 i morgen.

Kort efter, at han blev udlært tjener, tog Allan Carlsen med Oslobådene, men det stod hurtigt klart, at han selv ville styre tempoet. I 24 år var han restauratør i Assurandørernes hus, men han stod også bag værtshuset 90'eren på Gammel Kongevej i København. I 1995 overtog han Nimb i Tivoli og kørte det med succes de følgende 11 år.

Begejstringen for faget og branchen fik også Allan Carlsen til at trampe i de faglige pedaler i en lang årrække. Han har således sat sit aftryk på flere overenskomster som forhandler for arbejdsgiverne i Horesta. En slider med sans for detaljen og en fantastisk forretningsmand, lyder beskrivelsen fra flere af de tidligere kolleger.

Da Allan Carlsen solgte Nimb og samtidig sagde farvel til Horesta, blev der for alvor tid til at cykle.

Mindst 100 kilometer om dagen på cyklen, men der er ikke nok landevej i Danmark til at holde ham i ro, så nu er han tilbage som restauratør igen, lyder det fra en af kollegerne. Allan Carlsen er i dag restauratør i Det Ny Teater. Allan Carlsen er gift med Birthe og har voksne sønner.

60

Lilly Rasmussen, Skolevej 44, Horne, fylder 60 år i morgen, onsdag den 16. juli.

Hun og hendes mand, Erik Rasmussen, flyttede for mange år siden ind i en nyopført villa på Skolevej i Horne. Hun arbejdede i mange år på plejehjemmet Gl. Møllegård i Horne. Efter dets nedlæggelse har hun arbejdet på Prices Have Centret i Faaborg, men på grund af svigtende helbred går hun nu på efterløn.

Lilly Rasmussen har engageret sig meget i lokalsamfundet. Hun var en del år en aktiv formand for Horne Gymnastikforening og instruktør for børnehold i gymnastik. Foreningen står fortsat hendes hjerte nær og hun spiller sammen med manden petanque, ligesom hun hjælper med salg af foreningens lotteri. For sin store indsats i foreningen blev hun allerede i 1991 som nr. 7 kåret som "Årets Hornebo".

Til fritidsaktivisterne hører også cykelture samt ikke mindst samværet med manden, de to sønner i henholdsvis Faaborg og Hinnerup ved Århus, svigerbørn og tre børnebørn.

60

Palle Jensen, Rævegade 10, Spodsbjerg, fylder 60 år torsdag den 17. juli.

50

Anne Dorte Michelsens største hit er nok "Sig du ka li mig". Men sangeren, pianisten og sangskriveren, der fylder 50 år 17. juli, er selv en kunstner, hvor den opfordring deler danskerne i to lejre.

Med sit enkle tekstunivers, spinkle stemme og især i starten kejtede sceneoptræden har hun gennem en lang karriere ramt mange rent i hjertet, mens andre fandt det minimalistiske kvindelige univers irriterende.

Hun trådte som mange andre fra Århus, der siden blev noget ved musikken, sine barnesko på Århus Friskole. Det store gennembrud fik hun med bandet Tøsedrengene i 1980, da hun skrev "Sig du ka li mig", som bankede bandet ind i alles rygmarv. Inden Tøsedrengene opløstes seks plader senere, var Anne Dorte Michelsen allerede i gang med en solokarriere. Den kickstartede i 1985 med "Mellem dig og mig". Siden fulgte yderligere fem soloplader og overraskende succes i bl.a. Japan.

Den sportsinteresserede sanger og Bjarne Riis-fan er uddannet journalist og har optrådt som ivrig debattør og klummeskriver. I 1993 kridtede hun en ny kunstnerisk bane op. Her skrev hun teksterne til kabaretgruppen "Venter på Far" om konflikter i moderne kvindeliv. Gruppen, hun selv er med i, har turneret flittigt i alle årene og udsendt en stribe albums.

Solokarrieren er dog undervejs også plejet med bl.a. den irsk-inspirerede cd "Mørke Vande - Lyse Strande" efterfulgt i 2001 af en samling af gamle, danske sange "Fred Hviler Over Land Og By", som roterer i danske cd-afspillere i 50.000 eksemplarer. Stil og repertoirevalg fortsatte på en efterfølger i 2003.

I 2007 - efter seks års pause fra albums med kun selvkomponerede kompositioner - kom det foreløbig seneste soloalbum "Hvor var det nu, vi var?"

30

Håndboldspiller Line Widt Fruensgaard, tidligere Line Daugaard, fylder 30 år torsdag d. 17. juli. Hun spiller venstre fløj hos Ikast-Bording Elite Håndbold, hvor hun altid har spillet bortset fra sæsonen 2000/2001, hvor hun spillede i Brabrand IF.

Line Fruensgaard har spillet for det danske A-landshold i 103 kampe og har scoret 307 mål for holdet. Hun debuterede på landsholdet i 1999 mod Norge, og hun stoppede igen i 2004 inden EM i Ungarn.

Line Fruensgaard var med til at vinde guld ved OL 2004 i Athen og EM 2002 i Århus med landsholdet. Med Ikast har hun vundet bl.a. DM i 1998, EHF cup i 2002, Cup Winners Cup i 2004 og tre gange den danske pokalturnering. Hun er også kåret som håndboldligaens bedste venstre fløj i 2002 og udtaget til All Star Team ved OL 2004. Hun har kontrakt med Ikast/Bording frem til 2010. Line Fruensgaard er gift med håndboldspilleren Jeppe Fruensgaard, med hvem hun har en datter.

18

Kristine Hansen, Notarvænget 13, Svendborg, fylder 18 år i morgen.

101 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce