Turist i tyve år: Frank fra Duisburg er besat af Langeland

Naturen, nærheden af havet, lystfiskeri og roen på Langeland har fået Frank Krebs til at begynde at se sig om efter et job, så han kan flytte fra Duisburg til Langeland. Foto: Gitte Kjeldal

Turist i tyve år: Frank fra Duisburg er besat af Langeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frank Krebs har været turist på Langeland i tyve år. Han kommer flere måneder hver sommer og helst en gang om måneden resten af året, selv om han bor 700 kilometer væk.

Der er få hundrede meter til Langelands østkyst fra huset ved Hjortholm, som Frank Krebs har lejet på helårsbasis.

Her fisker han eller holder øje med de store skibe, der sejler om gennem Langelandsbæltet og som han kan se fra sit soveværelsesvindue. Han bor til daglig i Duisburg i nærheden af Düsseldorf, men allerhelst vil han være langelænder.

- Jeg bliver helt rolig, når jeg er her, det er helt anderledes end hjemme i Tyskland. Mine børn siger det også, jeg er meget mere rolig, når jeg er i Danmark. Tingene går lidt langsommere, og langelænderne er meget åbne og venlige, siger Frank Krebs.

Frank Krebs kom første gang til Danmark for mere end tyve år siden, dengang var det en fisketur på Als, der dog ikke gjorde noget afgørende indtryk på ham, siden blev det en tur til Samsø og til sidst Langeland.

Og så var Frank Krebs solgt, ja nærmest besat. Han har holdt ferie på øen i næsten alle hjørner fra Lohals til Bagenkop og har de senere år holdt til omkring Hjortholm ved Fodslette.

- Jeg har været her for at fiske med venner, og jeg har været med min familie, min ekskone og to døtre. Mine søskende og mine forældre har været med. De har alle holdt af at være her, og mine døtre har også været her i flere uger i sommer. Mine døtre går meget op i heste og har redet meget, hver gang vi har været på Langeland, siger han, der netop er blevet bedstefar til to tvillingedrenge Liam og Louis.

Trods bedstefarværdigheden er Frank Krebs stadig indstillet på at flytte til Langeland permanent, hvis han kan få et job.

- Jeg er uddannet murer, men har ikke arbejdet i faget i flere år. Men jeg kan lave det meste håndværk, og i Tyskland arbejder jeg med brandsikkerhed. Jeg tager rundt og sikrer branddøre i offentlige bygninger, eksempelvis våbenlagre og på sygehuse, siger den 54-årige tysker.

Trods de tyve år i Danmark kniber det lidt med sproget.

- Alle omkring mig taler tysk, også her på Langeland. Jeg er startet på et danskkursus og kan lidt, men det kniber med udtalen - og det er svært, for de retter mig i Bagenkop, hvis jeg taler som i Rudkøbing og omvendt. Hvis jeg skulle tale dansk hver dag, gik det nok bedre.

Frank Krebs' chef har lovet ham orlov på et helt eller halvt år, hvis han vil prøve sin langelandske drøm af.

- Man skal ikke drømme sit liv, man skal leve sine drømme, siger han og viser sin røde T-shirt, hvor der på tysk står: Jeg har ikke brug for terapi, jeg skal bare til Danmark.

Turist i tyve år: Frank fra Duisburg er besat af Langeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce