Nekrolog: Familien var altid vigtigst for Agnete Hansen

Agnete Hansen, Bagenkop, er død, 87 år. Foto: Colourbox.

Nekrolog: Familien var altid vigtigst for Agnete Hansen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Agnete Hansen, Bagenkop, er død, 87 år.

Agnete Hansen var født på Stige ved Odense, men blev som tyveårig sendt til Langeland, hvor hun skulle passe sin mormor, der var syg. Her mødte hun i Bagenkop sin mand Kurt, som arbejdede i fiskeriet. De to blev gift og fik fire børn, Flemming, der blandt andet har arbejdet som fisker og på Vestas, Vagn som er skolekonsulent i Svendborg Kommune, Jani, der er vice-kommunaldirektør i Langeland Kommune, og Bo, der er borgmester i Svendborg Kommune.

Agnete passede hjemmet i Bagenkop og gik hovedsageligt op i at skabe et godt hjem for familien, der var hendes til enhver tid højeste prioritet. Agnete var en stille kvinde, der ikke var interesseret i den lokale bysnak, men koncentrerede sig om sit eget, om at holde sit hjem og skabe nære bånd mellem familiemedlemmerne og i det hele taget leve et enkelt liv.

I 1985 mistede Agnete sin mand, der døde af kræft. De tre ældste børn var flyttet hjemmefra, men den yngste Bo, var kun ti år og boede stadig hjemme. Agnete Hansen forsatte sin enkle tilværelse og gik meget op i at samle familien særligt omkring højtiderne og på det sidste det var hende magtpåliggende at familiesammenholdet skulle fortsætte, også efter hun var gået bort.

Agnete Hansen holdt særligt af sine ture til søsteren i Odense, hvor de to nød bylivet. Også søsteren havde tidligt mistet sin mand, hvilket knyttede endnu tættere bånd mellem de to.

Agnete Hansen gik op i sine børns sport, og hvis hendes yngste søn kom til Bagenkop for at spille håndbold, stillede hun gerne op for at se kampen. Hun mødtes af og til med veninder og var gæstfri og imødekommende, men gik grundlæggende op i sin familie, hvor hun gerne passede børnebørn og stillede op til kortspil og andre spil med fuldt fokus, til børnebørnenes store fornøjelse uden lade sig forstyrre af uvedkommende ting som opvask, tv eller arbejde midt i spillene.

Agnete Hansen ønskede at blive boede i sit eget hjem til det sidste, og det lykkedes hende på trods af, at hun langsomt blev dårligere og til sidst også blev en smule dement. Agnete Hansen efterlader sig sine fire børn og svigerbørn, otte børnebørn og syv oldebørn. Hun bisættes fra Bagenkop Kirke fredag den 2. februar kl. 14.

Nekrolog: Familien var altid vigtigst for Agnete Hansen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce