Nekrolog: Død kort efter sin 101 års fødseldag.


Nekrolog: Død kort efter sin 101 års fødseldag.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Peter Rubæk, Humble døde 31. januar og begraves i dag fra Humble Kirke.

Peter Rubæk blev 101 år. De sidste år tilbragte han på Humble Plejecenter. Han var glad og åndsfrisk til det sidste. Han var født 20. januar 1917, og for bare et år siden samlede han familien til stor 100 års fødseldagsfest på Kædeby Cafeen på Langeland.

Peter Rubæk levede hele sit liv i Humble. Han blev født som én af otte søskende på et lille husmandssted i Kædeby Haver. Hans far døde tidligt af tuberkulose, og børnene måtte tidligt ud at tjene. Peter, der var den sidste af søskendeflokken blev da også tidligt karl på gårdene. Senere blev han arbejder på Langelands Kemiske Fabrikker, der producerede den hvide maling til vejstriber. Peter Rubæk tog med rundt og leverede malingen i Danmark, Sverige og endda på Island. Peter Rubæk var ungkarl i mange år, men så mødte han Inga Rubæk. Hun var blevet enke nogle år tidligere og havde en lille skobutik i Humble. Med sig bragte hun sønnen Jan Rasmussen og datteren Gitte Jordan.

- Vi fik en fantastisk stedfar og vore børn en ditto bedstefar, da mor og Peter blev gift i 1977. Peter kastede sig helhjertet ud i sin nye værdighed som far og bedstefar, husker stedsønnen Jan Rasmussen. Inga Rubæk døde i januar 2014. De var da begge kommet på plejehjem.

Frem til sin pensionering som 67-årig nåede Peter Rubæk også at arbejde på et snedkerværksted i Humble. Hans store passion var haven. Udover hans og Ingas store have, købte han et stykke jord, hvor han dyrkede kartofler. Det var en æressag at levere de første nye kartofler, og der blev også kræfter til at hjælpe naboerne med havearbejdet. Desuden havde Peter Rubæk i mange år en lille båd, der lå for anker i Kædeby. Fra den blev der sat garn, fisket skrubber og strøget rejer i sæsonen, hvilket kom familie og venner til gode. I vintersæsonen var Peter Rubæk at finde ved bridgebordene, men også andre kortspil blev spillet med stor iver.

Peter Rubæk bisættes fra Humble Kirke i dag kl. 13.

(Makj)

Nekrolog: Død kort efter sin 101 års fødseldag.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce