Alder er ingen hindring: Erling på 78 har roet i 60 år

Erling Pedersen har hele livet haft et nært forhold til havet og til Rudkøbing Roklub, hvor han har været medlem i 60 år. Foto: Kenneth Skipper

Alder er ingen hindring: Erling på 78 har roet i 60 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når Rudkøbing Roklub hejser Dannebrog og slår dørene op for offentligheden i forbindelse med sit 120 års-jubilæum den 5. maj, er det med et livslangt medlem, Erling Pedersen, som festdeltager. Han har været medlem i halvdelen af klubbens levetid.

For Erling Pedersen, 78, har roning altid været en del af livet især i hans ungdom, hvor han dyrkede kapsejlads i Rudkøbing Roklub.

Noget senere skruede han som andre ned for aktivitetsniveauet, da der kom børn, hus og familieforpligtelser ind i billedet.

Medlemskabet af klubben har han dog aldrig svigtet, og mens klubben den 1. maj kan fejre sin 120 års fødselsdag, kan Erling Pedersen se tilbage på 60 år som medlem af klubben.

Et medlemskab, som byder på mange timer på vandet, hvilket den solrige weekend før bededagsferien er et godt eksempel på.

- Jeg ror så tit som muligt. I sidste uge blev det til tre ture, og i forgårs var jeg med i en to-åres-rigger rundt om Lindelse. Det er en tur på 25 kilometer, fortæller Erling Pedersen, som er født og opvokset i Rudkøbing.

Erling Pedersen
Erling Pedersen, 78, er født og opvokset i Rudkøbing. Uddannet klejnsmed. Arbejdede efter sin værnepligt som smed for Haustrups Fabrikker i Odense frem til sin pension. Han er gift med Inger. De har to sønner, som bor i henholdsvis Arizona og Viborg. Erling Pedersen har været medlem af Rudkøbing Roklub siden 1958, hvor han i dag sidder i bestyrelsen.

Endte som sømand

Tilbage i 1960 blev Erling Pedersen uddannet klejn- og havnesmed, og som andre unge mænd havde han alderen til at aftjene værnepligt.

Selv ønskede Erling Pedersen at stå til søs, men som han siger med et grin:

- Det bestemte vi ikke selv. Vi blev bare indrulleret, fortæller han.

Det blev med Erling Pedersens egne ord til alt for mange måneder i Odense Livregiment, men derefter tog han sagen i egen hånd.

- Jeg var inde i 16 måneder. Det var alt for længe og ikke min interesse. Men bagefter stod jeg til søs og sejlede for Mærsk på de store have i to år som maskinassistent, forklarer han.

Ud på de store have

Tiden på de store have bød også på anløb i og et møde med London, og én af de ture blev et vendepunkt for sømanden.

Her mødte Erling Pedersen nemlig sin hustru, og det førte ham i første omgang tilbage til Danmark nærmere betegnet Odense.

- Jeg måtte ikke sejle mere. Så var det slut, griner han igen og fortsætter:

- Vi flyttede til Odense, hvor vi byggede et hus. Senere, da jeg var 60, flyttede vi til Rudkøbing, siger han om byen, som han betegner som "hjem".

Tilbage til Rudkøbing

Foruden at ro er Erling Pedersen også formand for Andelsboligforeningen Bondos Gård, som er en fredet købmandsgård i hjertet af Rudkøbing.

Det fredede kompleks blev renoveret i slutfirserne. Det førte til etablering af 10 andelslejligheder, hvor han og hustruen Inger nu bor og værner om lille stykke lokale kulturhistorie.

- Det holder os i gang

Og så er der bådene i Rudkøbing Roklub, der råder over både inrigger, outrigger og coastal-både.

Flere gange om ugen trækker de den pensionerede klejnsmed til havnen, hvor også fællesskabet i klubben er afgørende.

- Om tirsdagen mødes vi til roning og spisning. Onsdag morgen er det os på 60 plus, der mødes. Så får vi en lille én og ror ud, hvis vejret er til det. Ellers har vi jo også vores motionsrum i klubhuset eller svømmer i svømmehallen i Svendborg i vinterhalvåret, fortæller han.

Man fristes til at spørge, hvor meget roning egentlig betyder i Erling Pedersens liv. Det spørgsmål overlader han dog til sin hustru, som også er medlem af roklubben, men dog skadet i øjeblikket.

- Det skal du spørge Inger om. Hun synes, jeg ror alt for meget. Men vi holder os i gang, og det er en god ting.

Alder er ingen hindring: Erling på 78 har roet i 60 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce