Birger Jensen (V) formand for Svendborg Kommunes Miljø- Klima og trafikudvalg mener ikke, kommuen har behov for en træpolitik, men kan godt se ideen i en turistrute med trætema

Formanden for Svendborg Kommunes Miljø- klima- og trafikudvalg - Birger Jensen (V) vil tage initiativ til at lave en træpolitik i komunnen.

- Jeg synes, vi gør nok. Vi har certificeret vore skove og vi planter nye træer, når vi fælder. Jeg synes, vi gør meget for det grønne i vores kommune. Når vi laver noget nyt, tænker vi også i grønne elementer for eksempel er der plantet nyt i Ramherred og langs den nye trappe er der tænkt i træer, siger han.

-Vi prøver også at beskytte enkeltstående træer, hvis vi kan. Men jeg er ikke enig med Niels Andensen i, at vi for enhver pris skal beskytte gamle træer. Hvis vi planter nye, synes jeg, vi har gjort, hvad vi skal.

- Et træ er levende, det vokser og skal dø på et tidspunkt, som alt andet i naturen. Så jeg mener godt, man kan fælde gamle træer og erstatte dem med nye, siger Birger Jensen.

- Men det er et prisværdigt stykke arbejde, Niels Andersen har gjort, og jeg synes, det er inspirerende og dejligt med et så stort engagement, og selvfølgelig kan vi lade os inspirere af Niels Andersens tanker, når vi skal planlægge, siger han.

- Jeg synes, det er en god ide med en turistrute rundt i hele kommunen, det kunne vi godt tage op når vi tænker turiststrategi, siger Birger Jensen.

  • MB -

    Af:

    55 år og journalist på Fyns Amts Avis på 25. år. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i februar 1989. Har beskæftiget mig med lokaljournalistik, samfunds-journalistik, onlinejournalistik, kulturjournalistik og personalia. Mangeårig erfaring som redigerende, tidligere onlineredaktør, navne-redaktør og kulturredaktør. Er for tiden redaktør for Fyns Amts Avis' naturside og featureredaktion og afløser for navne-redaktør og debatredaktør. Bosiddende på Langeland og har talrige bløde punkter, men i særlig grad nogle for natur og miljø, for udkantens vilkår og ikke mindst de mennesker, der bor her.

Mere om emnet

Se alle
Ide: Svendborg som Fyns grønne metropol

Ide: Svendborg som Fyns grønne metropol