I aften er det juleaften, der er længe, længe til....

Som regel får vi spist alt for meget og alt for længe juleaften. Henriette Mørck opfordrer til en frisk gåtur i den smukke langelandske natur for eksempel ved Ristinge Klint. Foto: Henriette Møck

I aften er det juleaften, der er længe, længe til....

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan starter den søde julesang af Gunvor Bjerre og Poul Kjøller, en sang som inspirerer til hyggelige aktiviteter for børn i løbet af juledagen for at få tiden til at gå hurtigere. Når vi så starter på julemiddagen, siden danser om juletræet, synger og åbner gaver, ja, så er juleaften pludselig overstået, og vi går mætte og trætte i seng. Den store forventning og spænding er udløst, og nogle dage sammen med familie eller venner står for døren.

Som regel får vi spist alt for meget og alt for længe. Hvor ofte har vi ikke ret hurtigt efter, sat mål for at leve sundere og spise mindre i det nye år eller?

Og hvor skønt er det ikke lige, at tage ud i naturen på en rask vandretur i skoven, langs stranden eller ad stier og markveje gennem et bakket landskab? Ikke nok med det er sundt for sjælen, det er også sundt for kroppen og alle dens processer.

Så fat cyklen eller de gode vandresko og læg en plan for, hvor turen skal gå hen hér mellem jul og nytår. Der er masser af muligheder. Sæt det som et mål, at komme ud i naturen hver dag - også selv om det blæser, regner eller sner!

Hermed nogle forslag på ture, der ligger lige for - nemlig til nogle skønne naturområder på Langeland. Kommer du i bil dertil, kan du nemt parkere og gå ud derfra.

På sydspidsen af Langeland finder du et væld af turmuligheder og mange vandreruter af forskellige længder. Her er stor p-plads, hvorfra du kan gå langs kysten omkring Dovns Klint, tage et smut ind i skovene Vestre og Østre Gulstav eller gå ind ad stierne i det store vildheste-reservat med de mange hatbakker, hvorfra der er en fantastisk udsigt. Måske får du set nogle af de store flokke af heste. Langelands højeste hatbakke på 37m, Fakkebjerg, ligger også tæt ved og en tur op til toppen er god motion!

Ristinge Halvø - vest for Humble - er et dramatisk landskab med klinter op i 25 meters højde og stier hele vejen rundt. De høje kystskrænter fortæller en 130.000 år lang historie, da man kan se de skrå blottede lag af sand og ler fra de sidste istider. Der er p-pladser både ved Ristinge Strand, langs Halevejen og helt ud på Halen.

Fra Lindelse kan du køre til Skovsgaard Gods, hvorfra der går flere ruter ud i herregårdslandskabet bl.a. op til den smukke Skovsgaard Mølle og gennem de gamle bøgeskove til Påø Strand. På Skovsgaard er der cafe og naturværksted samt museumsudstillinger, hvis du lige skal ind og have varmen.

I Tranekær er der Tickonparken ved Tranekær Gods. Her går stier rundt i den frodige gamle herregårdspark med mange særprægede træer, hvor du kan kigge nærmere på de sjove natur-kunstværker.

Fra Tullebølle kan du køre et smut ud til Stengade Strand. Der er altid skønt. I læ af skoven fører mange stier ned til stranden og her kan du nyde den flotte udsigt over Langelandsbæltet mod Lolland.

Så husk - der er ikke noget der hedder dårligt vejr, kun dårlig beklædning. Tilpas din beklædning efter vejret, så det bliver en god oplevelse. Rigtig god tur og et godt nyt år i naturen!

I aften er det juleaften, der er længe, længe til....

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce