Trommeslagernes eget band

Colin Wilkinson og Ulla Tvede har dannet deres eget band, The Royal Pets, der spiller rock inspireret af Peter Gabriel, David Bowie og John & Yoko.
Foto: Sonnich Jensen

Trommeslagernes eget band

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50+: Hun var medlem af Shit & Chanel. Han spillede med discodronningen Tina Charles. Nu har Ulla Tvede og Colin Wilkinson dannet rockorkestret The Royal Pets

I 25 år har de gået i de samme gader i København, men Ulla Tvede Eriksen og Colin Wilkinson skulle en omvej omkring internettet, inden de fandt hinanden, blev kærester og dannede rockgruppen The Royal Pets.

Duoen har for egen regning indspillet og udsendt debutalbummet "Been there, done that" og forsøger nu at få hul igennem til radiostationer og spillesteder. Men det er sin sag, når man er over 50 - også selv om ens musik er hot med de hippe og læner sig kærligt op ad koryfæer som Peter Gabriel og David Bowie.

De to trommeslagere kommer fra hver sit hjørne af rockverdenen. Ulla Tvede var først medlem af kvinde-rockgruppen Shit & Chanel og siden af Jomfru Ane band, der spillede politisk venstre-fløjsrock. Englænderen Colin Wilkinson arbejdede med topproduceren Trevor Horn og spillede med danske The Poets.

I de seneste 15-20 år har begge holdt lav profil som musikere, og det blev con amore-projektet The Royal Pets, der bragte dem frem i rampelyset igen.

- Jeg skulle inspireres af Ullas sprudlende kreativitet, før jeg blev i stand til at tænke nye sange, smiler Colin Wilkinson og virrer med brintoveriltehåret.

Som 30-årig blev Ulla Tvede mor og byttede kvinderock og politiske slagsange ud med et job som børnezoneterapeut.

- Jeg lagde ikke trommespillet helt på hylden, men købte nogle el-trommer, så jeg kunne spille lydløst i lejligheden. Og musikken smittede af på ungerne, for Niclas og Louis, mine sønner på 19 og 21 år, er med i liveudgaven af The Royal Pets, fortæller Ulla Tvede.

Selv om parrets fødselsattester er udstedt for over 50 år siden, forsikrer de to trommeslagere, komponister og forsangere i munden på hinanden, at energien og drivet aldrig har været mere toptunet end nu.

Men selvtilliden er på nogle områder en ny foreteelse, og for Ulla Tvede har det kostet overvindelse at forene den anonyme plads bag trommerne med det udadvendte for-sangerjob.

- Som trommeslager er man ankermanden, der skal holde rytmen og binde musikken sammen. Som forsanger skal man kommunikere med publikum. Der er himmelvid forskel på de to funktioner, men det er voldsomt berigende at bestride begge pladser, understreger Ulla Tvede, der på trods af, at hun fra 1974 til 1979 sad bag trommerne i Shit & Chanel, aldrig har lært at spille trommer.

- Men Colin har undervist mig, så nu er jeg vaskeægte rocktrommeslager, siger hun og trommer en hidsig rytme på bordet.

Når Colin Wilkinson havnede i København, skyldtes det, at han i 1979 spillede i Tivoli med discodronningen Tina Charles. Året efter bosatte han sig på Østerbro.

For to år siden surfede han sig frem til Ulla på internettet. Chatten blev hurtigt erstattet af lange nætter i øvelokalet - og parret var aldrig i tvivl om, hvor musikken skulle bevæge sig hen:

- Vi spiller rock med et twist af funk, jazz og latinamerikanske rytmer kombineret med en anelse Sonny & Cher, Lee Hazelwood og John & Yoko, forklarer Colin Wilkinson og fortsætter:

- The Royal Pets er først og fremmest rock'n'roll, definitivt rock'n'roll. Vores mantra er "Keep it simple, keep it strong". Selv om pladeselskaber i øjeblikket stort set kun skriver kontrakt med dansere, har vi troen på, at vores musik har styrke til at trænge igennem de kommercielle filtre.
Colin Wilkinson og Ulla Tvede har dannet deres eget band, The Royal Pets, der spiller rock inspireret af Peter Gabriel, David Bowie og John & Yoko.
Colin Wilkinson og Ulla Tvede har dannet deres eget band, The Royal Pets, der spiller rock inspireret af Peter Gabriel, David Bowie og John & Yoko.
Foto: Sonnich JensenFoto: Sonnich Jensen
THE ROYAL PETS
Colin Wilkinson: trommer, sang, keyboard, programmering m.v.

Ulla Tvede Eriksen (alias Lucy Tweed): trommer, sang og keyboard.

Louis Tweed: Tangenter.

Niclas Tweed: Guitar og trommer.

Jon Pold: Bas.

Albummet "Been There, Done That" er udkommet på Gateway Music.

4. september spiller The Royal Pets ved Aarhus Fest-uge.

Læs mere på www.theroyalpets.com

Trommeslagernes eget band

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce