En stridsmand for kunsten er gået bort

Kjeld Heltoft, maler og grafiker,

En stridsmand for kunsten er gået bort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Maleren Kjeld Heltoft er død, 86 år, og dansk kunst og ikke mindst de danske kunstnersammenslutninger har mistet en stridsmand. Navnlig Corner, hvis uformelle formand Kjeld Heltoft var i en årrække.

Kjeld Heltoft var et varmt og passioneret menneske, og han har gennem årene ofte og med stor præcision og engagement skrevet om sine kammerater og om Corners gæster i sammenslutningens kataloger.

Af større skriftlige arbejder falder især de meget vellykkede skrifter om Lauritz Hartz i tankerne samt naturligvis hans bog om H.C. Andersens billedkunst, der også er oversat til engelsk og tysk.

Selv malede Kjeld Heltoft naturalistisk, og det milde danske landskab var blandt hans hyppige motiver. Også en del portrætter, blandt andre af forfatterne Albert Dam, Thorkild Hansen og Peter Seeberg, og hvad få blandt danske kunstnere turde, turde Kjeld Heltoft: I 2007 portrætterede han Pia Kjærsgaard.

Kjeld Heltoft blev uddannet på Kunstakademiet i slutningen af 1950'erne og begyndelsen af 60'erne.

Separatudstillinger har der ikke været mange af. Kjeld Heltoft foretrak holdet og sammenholdet og havde en naturlig plads i Corner. Men han har dog udstillet separat på blandt andet Johannes Larsen Museet i Kerteminde og sammen med Pontus Kjerrman på Sophienholm.

Blandt hædersbevisninger kan fremhæves Hans Christian Andersen Prisen og legater fra Statens Kunstfond. (Berlingske)

En stridsmand for kunsten er gået bort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce