Der var godt gang i den i Lillebæltshallerne søndag formiddag, hvor der for første gang blev afholdt familieidræt for 0-5-årige og deres forældre.

Middelfart: Klara Jeppesen på fire år holder fast i sin far Christian Jeppesen, mens hun svinger frem og tilbage på en gynge af reb.

- Tag mig ned, råber hun, hvorefter hun ombestemmer sig og gerne vil gynge, så længe hun har sin far i hånden.

Familien Jeppesen fra Nørre Aaby, der tæller Klara, Hanna på to, far Christian og mor Joan, er til debut på familieidræt i Lillebæltshallerne søndag. Her er den tumlebane, som er blevet bygget til arrangementet, faldet i rigtig god jord.

- Vi er kommet for at få lidt underholdning på en søndag, og det er rigtig hyggeligt, siger Christian Jeppesen.

Bag familieidrætten, som kommer til at finde sted i alt ti gange, står Middelfart Kommunes projekt 'Glade Unger', Lillebælt Sport og Kultur, Middelfart Produktionsskole og forskellige sportsforeninger.

Boe Trøigaard Hansen, som er projektleder på 'Glade Unger', fortæller, at formålet er at give familierne en hjælpende hånd på aktivitetsområdet og at skabe rum for, at ligesindede kan mødes.

- Det handler om at komme ud over de barrierer, der er for aktivitet i hverdagen, som for eksempel kan være tid og økonomi, forklarer han.

35 børn er dukket op

Hos Middelfart Produktionsskoles Sundhed- og Event-linje, som har bygget tumlebanen med gynger, trampoliner, nedspringsmåtter, bukke, træplinte og ribber, har man været spændt på familiernes reaktion.

- Men vi har lige talt op, at der er 35 børn, og så selvfølgelig deres familier. Det er fantastisk, siger Bent Storm, som er værkstedslærer på linjen, og fortsætter:

- Det har været lidt med sommerfugle i maven, for der var jo ingen tilmelding, så man kunne jo frygte, at der kun kom to familier.

Familien Jeppesen fortæller da også, at det sagtens kan være, at de dukker op igen næste gang.

- Hvis tiden er til det. Vi havde bare set opslaget og tænkt, at det så rigtig spændende ud, siger Christian Jeppesen.

Vigtigt at bakke op

Det samme gælder hos Anne Mette Honoré, der har døtrene Klara Honoré Hansen på to og Karoline Honoré Hansen med sig, som i øjeblikket hopper på trampolinen.

- Jeg er her for at lave noget sjovt med mine børn. De går til gymnastik og svømning, men jeg synes også, at det er vigtigt at bakke op om det her initiativ, siger Anne Mette Honoré og tilføjer:

- Vi kunne sagtens finde på at komme igen. Det må også meget gerne være det samme næste gang, og så kan de måske lave lidt nyt om noget tid.

Boe Trøigaard Hansen er glad for, at det er lykkedes at fylde Hal B med børn og voksne på en søndag. Men han håber også, at der vil komme flere tilflyttere og nydanske familier næste gang.

Meningen er nemlig, at familieidrætten også skal kunne hjælpe på integrationen.

- For både tilflyttere og nydanskere kan det være svært at få overblik og komme i kontakt og møde andre familier. Der er jo blandt andet nogle sproglige barrierer, forklarer han.

Næste familieidrætsarrangement er søndag 22. januar, hvor der bliver spillet volleyball og fodbold.

Søndag 5. februar står Middelfart Produktionsskole igen for arrangementet.

  • Af: