Med en fjerdeplads endte middelfarteren akkurat udenfor medaljerækken ved lørdagens mesterskaber ved Fænøsund.

Middelfart: Den lokale løber Peter Glans var kun to sekunder fra en bronzemedalje ved lørdagens nordiske mesterskaber i cross ved Fænøsund.

- Jeg er tæt på at være i topform. De sidste par måneder har jeg fået trænet rigtig godt, men selvfølgelig ærgrer det mig, at det ikke blev til medalje, lød det fra Glans, der dog fik holdsølv med Abdi, Jesper Faurschou og Thijs Nijhuis. Den danske kvartet opnåede samme pointtal som Norge, men Nijhuis slog Norges 4. mand og henviste dem dermed til bronze.

Hos herrerne var der et andet dansk guldhåb, nemlig Abdi Hakin Ulad, men det stod hurtigt klart, at det ikke var hans helt store dag. Ruten var på tidspunkt pløret godt til, og Abdi faldt et par gange i mudderet ved de krævende 180 graders sving.

- Det var et løb præget af mange uheld. Det ødelagde rytmen. Det var et dårligt løb, men noget kan jeg tage med mig i dag. Og det er, at jeg er topmotiveret til at gøre det bedre ved EM, forklarede Abdi Hakin Ulad.

Til gengæld var der guld for tredje gang på fire år til de danske juniorpiger, der lørdag i Middelfart kunne udbygge den flotte stime af titler ved NM Cross. Dermed sørgede de for en dansk drømmestart på lørdagens Nordiske Mesterskaber.

På forhånd var der ikke mange, der kendte til Alberte Kjær Pedersens dagsform, men den 19-årige Fredericia-atlets skulle vise sig at være på toppen. Efter en rolig start satte hun med godt en kilometer igen et ryk ind, som ingen kunne følge, og i mål blev sejrsmarginen på otte sekunder.

- Jeg er selv meget overrasket over sejren. Jeg havde kyssesyge for nylig og har kun trænet i godt en måned op til NM, lød det efter løbet fra Alberte, som blev den blot anden danske junior til at vinde klassen. Den første var Anna Holm tilbage i 2003.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.