En gruppe elever og undervisere fra Castberggård Højskole, der er for døve og hørehæmmede, deltog i Lillebælt Halvmarathon lørdag.

Middelfart: Løb er for alle, og dermed er Lillebælt Halvmarathon også for alle. Om man så har alle sanser i brug eller ej.

Det beviste en håndfuld unge døve og hørehæmmede fra Castberggård Højskole, der ligger nær Hedensted, lørdag.

- Det har været en del af undervisningen i år, at vores elever skulle have et individuelt mål i år, og der er så fire, der har været med i det her projekt, forklarede idrætslæreren Søren Toura-Jensen på tegnsprog gennem støttepædagog Kristian Kappendrup, der tolkede for avisen.

Idrætslæreren påpegede videre, at der er andre løb, der hvor de kommer fra og skolen ligger, men de er ikke lige så interessante som halvmaratonet ved Lillebælt:

- Vi syntes, at det lød mest spændende. Det er et stort løb et smukt sted, og så er det stadig lokalt, påpegede Søren Toura-Jensen, som skulle løbe sammen med de fire elever sammen med Kristian Kappendrup og en anden underviser fra skolen.

I blandt eleverne, der meldte sig til start, var blandt andet 19-årige Nicklas Lejsgaard fra Bjerringbro og 18-årige Mathias Guldberg Rasmussen fra Hundige.

Begge har gået på Castberggård i to år, og ingen af dem havde løbet et halvmarathon før lørdag.

- Det ser lidt skræmmende ud, når man ser op på buen (broen danner, red.). Men jeg kan ikke helt beskrive hvorfor, forklarede Nicklas gennem tolk.

Mathias var lidt mere rolig:

- Det bliver helt vildt stort på broen og at kunne se ud over. Jeg har jo altid kørt på broen, men nu får jeg muligheden for at gå og løbe deroppe, påpegede sjællænderen og smilede.

Begge elever satsede på at gennemføre løbet i en god tid.

  • Hansen_Anne_Vegeberg

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Middelfart, hvor jeg blandt andet dækker det politiske liv og kommunens udvikling - særlig på børn-, unge- og øvrige socialpolitiske områder.

Mere om emnet

Se alle
Se video: Få alle højdepunkterne fra Lillebælt Halvmarathon

Se video: Få alle højdepunkterne fra Lillebælt Halvmarathon

8812 gennemførte halvmaraton: Lokale løbere var bedst repræsenteret

8812 gennemførte halvmaraton: Lokale løbere var bedst repræsenteret

Ekspert: Halvmarathon skal have en særlig fortælling

Ekspert: Halvmarathon skal have en særlig fortælling