Straffen for et indbrud og et biltyveri faldt hurtigt i retten mandag middag.

Opdateret klokken 12.30 med flere oplysninger fra anklageren.

Et indbrud i en villa i Middelfart blev mandag formiddag afregnet hurtigt.

En 41-årig mand blev ved et grundlovsforhør i retten i Odense idømt en straksdom på tre måneders fængsel. Det vil sige, at han bliver i et fængsel eller en arrest i stedet for som normalt at komme på fri fod, indtil afsoningen begynder.

Manden erkendte, at han søndag morgen havde begået indbrud i et hus på Hollændervænget i Middelfart og desuden havde stjålet bilen i husets indkørsel.

Husets og bilens ejere var på camping og vidste ikke noget om sagen, før en politipatrulje ringede dem op. Patruljen havde søndag formiddag fundet familiens bil i Odense med en sovende mand indeni.

Efter at have fundet ud af, at det ikke var mandens egen bil, undersøgte politiet adressen i Middelfart og kunne fortælle familien på campingpladsen, at der også havde været indbrud.

Den 41-årige mand, der har adresse i Odense, er ikke ukendt med retssystemet.

- Han blev løsladt 19. maj efter en dom for en lignende forbydelse, derfor bad jeg dommeren om at holde på ham, så han ikke begår flere indbrud her i denne tid, hvor der er sæson for den slags, siger Rasmus M. Hansen fra anklagemyndigheden ved Fyns Politi.

Den 41-årige blev dømt for indbrud, biltyveri, kørsel trods frakendt kørekort samt besiddelse af euforiserende stoffer. Han modtog dommen men kærede beslutningen om, at han ikke kan sættes på fri fod inden afsoningen.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.