Godmorgen og velkommen til ugens sidste fynske nyhedsoverblik.

I Østfyns Erhvervsråd står de lige nu uden formand. Det gør de, fordi det ikke lykkedes at finde en ny ved erhvervsrådets generalforsamling torsdag aften.

Den tidligere formand Jan Jessen sagde ved generalforsamlingen i går stop, fordi han føler sig udsat for, hvad han selv betegner som en "smædekampagne" fra nogle af foreningens medlemmer.

- Jeg er harm over at blive skudt i skoene, at jeg tjener mine egne interesser. Kritikerne kommer ikke til mig, men går i pressen og skriver læserbreve. Det er utilstedetligt. Man må gerne beskylde mig for at være en dårlig formand, men ingen skal beklikke min personlige integritet, slog Jan Jessen fast ved mødet.

Generalforsamlingen besluttede ved mødet at udskyde formandsvalget til en ekstraordinær generalforsamling.

Læs mere her: Formand har trukket sig efter smædekampagne

Panel af kvinder diskuterede imamers rolle

I Odense var der torsdag aften propfyldt til avisens Café Stiften-debat om imamernes rolle i det dansk-muslimske miljø.

Tre muslimske kvinder stod i panelet klar til at besvare deltagernes spørgsmål om blandt andet kønsligestilling i det muslimske miljø i Danmark.

Alle tre kvinder udtrykte foragt for de imamer, som for rullende, skjulte kameraer i "Moskéerne bag sløret" har advokeret for, at muslimske kvinder bør spille den underlegne rolle i forhold til manden.

Læs mere her: Muslimske kvinder under debat: Nej tak til google-imamer

5E Byg investerer 75 millioner i Middelfart

Nyhedsoverblikket slutter i Middelfart, hvor 5E Byg har valgt at investere 75 millioner kroner i Teglgårdsparken.

Ud af de 75 millioner skal blive 32 nye familievenlige lejeboliger med en månedlig husleje mellem 9.000 og 10.000 kroner - alt afhængig af deres størrelse.

Læs mere her: 32 nye lejeboliger på vej i Teglgårdsparken

  • Af: