Godmorgen og velkommen til dit fynske nyhedsoverblik.

Vi starter nyhedsoverblikket i 8.y på Danehofskolen i Nyborg. Her har eleverne, ligesom elever fra omkring 600 andre danske folkeskoler, i denne uge kastet sig over renter, obligationer, aktier, forbrugslån og skatteudgifter.

Det har de for at blive klogere på, hvordan de skal styre deres økonomi, når den om få år bliver deres eget ansvar. Tal fra Finansrådet viser nemlig, at det især er de unge, der ender som dårlige betalere i RKI-registret.

Derfor har 8.y tidligere på ugen haft besøg af en bankrådgiver fra Frørup Andelskasse, der blandt andet gjorde de unge klogere på konsekvenserne af at ende som dårlige betalere.

Læs mere her: Pengeuge i skolen: Nyborg-elever lærer at lægge budget

Kontanthjælpsloft får små rådighedsbeløb til at skrumpe

I Bøgeparken i Vollsmose bor 51-årige Metha Aagé Maul i en treværelses lejlighed med sine to børn. Hun har været på kontanthjælp i fire år og har indrettet sin økonomi sådan, at hun har omkring 3600 kroner om måneden til mad, tøj og andre fornødenheder.

Det rådighedsbeløb svinder ind til 2000 kroner, når kontanthjælpsloftet, som ventes vedtaget i Folketinget i dag, træder i kraft til oktober.

Læs mere her: Vedtages i dag: Mor til to får næsten halveret sit rådighedsbeløb

Sparekasse har tilfredsstillende 2015-resultat

Vi slutter nyhedsoverblikket hos Sparekassen Fyn, som kan se tilbage på et 2015, der endte med et overskud på 43 millioner. Et resultat som ledelsen betegner som tilfredsstillende.

Sparekassen forklarer resultatet med, at man stadig trækkes med de dyre indlån, som blev lavet i kølvandet på finanskrisen - men at det til gengæld går langt bedre med nedskrivningerne, der næsten er halveret.

Sparekassens direktør, Flemming B. Nielsen, følger den plan, der skal bringe pengeinstituttet tilbage til sit kerneområde nemlig at låne penge ud til private og virksomheder - på Fyn. Derfor fortsætter pengeinstituttet, der har base i Faaborg, også med at afvikle de store engagementer, som bragte banken i uføre under krisen.

Læs mere her: Sparekasse sælger ud af dyre ejendomme

  • Af: