Godmorgen og velkommen til tirsdagens nyhedsoverblik.

|Vi starter nyhedsoverblikket i Odense, hvor imam Abu Hassan fra moskeen i Østergade i Odense i aften opfordrer et ungt par til at snyde kommunen i et nyt afsnit af "Moskeerne bag sløret" på TV2.

Den opfordring får nu Odense Kommune til at politianmelde imamen, og beslutningen bakkes op af flere politikere i kommunen.

- Jeg bliver vred over, at en person, som nyder anerkendelse blandt nogle af vores borgere, og som folk lytter til, kan finde på ikke bare at opfordre til bedrageri, men direkte anvise, hvordan man kan gøre det, siger Steen Møller (V), der er rådmand for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen.

Læs mere her: Efter afsløring: Kommune politianmelder fynsk imam
Læs mere her: Politikere om politianmeldt imam: - Det går ud over vores fælles velfærd

Chikane-ændringer på vej i Svendborg

Morgenens nyhedsoverblik tager os videre til Svendborg, hvor politikere i kommunens trafikudvalg har besluttet at ændre 19 af de omstridte chikaner i byen.

Egentlig blev chikanerne lavet for at skabe mere tryghed på villavejene i Svendborg, men ifølge mange af kommunens borgere, har resultatet været det stik modsatte.

Læs mere her: Punktum for chikanesag: 19 ændringer på vej

Svendborg Rabbits hentede storsejr

Vi bliver i Svendborg, hvor byens basket-kaniner hev en storsejr hjem, da holdet mandag aften mødte Randers Cimbria.

Randers stillede uden fem af deres topspillere, og det gav Svendborg Rabbits frit spil. Hele 114 point formåede Svendborg Rabbits at score, mens Randers Cambria måtte nøjes med 62 point.

Læs mere her: Storsejr og scoringsrekord til Rabbits

Muslimske kvinder har stadig meget at kæmpe for

Vi slutter nyhedsoverblikket hos kvinderne. I dag er det kvindernes internationale kampdag, og i den forbindelse har Fyens.dk talt med Roya Moore, som er etnisk konsulent i Odense Kommune.

Hun mener, at kampdagen er yderst relevant - især når man taler om kvinder i muslimske miljøer.

- I kraft af mit netværk ser jeg overalt i landet kvinder, som lever uden helt almindelige rettigheder. De kan ikke tage ud og handle eller gå en tur. Det skal aftales med manden eller mandens familie, fortæller hun.

Læs mere her: Kampdag: Muslimske kvinder halter bagefter

  • Af: