Godmorgen og velkommen til ugens første fynske nyhedsoverblik.

Vi starter nyhedsoverblikket i Odense, hvor interne mails lækket til Fyens Stiftstidende rejser spørgsmål om, hvorvidt rådmand Steen Møller (K) er så målløs og chokeret over, hvad det kommer til at koste at flytte Den Grønne Boks, som han gav udtryk for i torsdagens avis.

I juni 2015 oplyste forvaltningen politikerne i Beskæftigelses- og Socialudvalget om, at boksen kunne stå bag rådhuset i næsten et år, og at det ville koste 100.000-150.000 kroner at flytte den. Fyens Stiftstidende kunne i torsdags fortælle, at det i stedet kommer til at koste 800.000 kroner.

De interne mails, avisen er kommet i besiddelse af, fortæller at Beskæftigelses- og Socialforvaltningen allerede tilbage i marts sidste år blev advaret mod at placere Den Grønne Boks bag rådhuset.

Læs mere her: Lækkede mails afslører: Var advaret om dyr flytning af Den Grønne Boks

Svendborg-firma har succes, trods tab af storkunde

Vi drager videre til det sydfynske, hvor Svendborg-firmaet Aabo Maleanlæg har mistet deres største kunde - Rusland. Det til trods, oplever firmaet lige nu fremgang over hele linjen.

- Dollaren og euroen er steget i værdi, mens rublen er faldet til det halv, og det betyder, at det russiske marked er ude af ligningen p.t. Vi sælger simpelthen ingenting til dem, siger Claus Aabo Andersen, der er direktør og ejer af firmaet.

Aabo Maleanlæg har i stedet fået foden indenfor på markedet Polen, Estland, Letland, Litauen, Tjekkiet og Mellemøsten, og det er her årsagen til den økonomiske fremgang skal findes.

Læs mere her: Den største kunde er røget: Nu udvider Svendborgfirma

Lieffroy har Danmarks andenbedste tjener

Hos restauranten Lieffroy i Nyborg kan man bryste sig af at have Danmarks andenbedste tjener ansat.

Søndag eftermiddag tilfaldt titlen og præmien på 10.000 kroner nemlig 26-årige Helle Barnholt.

- Vi har helt sikkert noget at fejre, fortæller ejer af restauranten, Patrick Lieffroy, da Fyens.dk fangede ham efter kåringen.

Læs mere her: Årets tjener: Fynske Helle Barnholt er andenbedst

Odense Bulldogs hev sejr hjem mod Blue Fox

Vi slutter nyhedsoverblikket i ishockeyverdenen, hvor Odense Bulldogs søndag aften sikkert hev en sejr hjem på 3-0, da de mødte Herning Blue Fox i den anden kvartfinale.

Med sejren udlignede Odense Bulldogs, og det betyder at der nu står 1-1 i serien, hvor der spilles bedst af syv kampe.

Læs mere her: Bulldogs slog overbevisende tilbage

  • Af: