Godmorgen og velkommen til ugens sidste nyhedsoverblik.

Vi starter med at kigge mod hotel- og konferencebranchen. De seneste års hændelser med terror rundt omkring i Europa gør, at sikkerhed og evakueringsplaner bliver et konkurrenceparameter for hoteller og konferencecentre. Bl.a. på Nyborg Strand, hvor man oftere oplever forespørgsler fra virksomheder på evakueringsplaner og sikkerhedsprocedurer.

Læs mere her: Sikkerheden sidder til højbords


Vi fortsætter i Middelfart, hvor kommunens botilbud Vestbo får mere kritik fra pårørende for forholdene på botilbuddet. Familien til 25-årige Thea Nielsen på bostedet har igennem en lang periode været frustrerede over en stor udskiftning i medarbejderstaben, der gør Thea Nielsen utryg. Familien har haft mange møder med personalet, men beskriver dem som ”at slå i en dyne”. Forstander for botilbuddet Torben Bjørnlund kan ikke genkende dette billede.

Læs mere her: Flere problemer på Vestbo: - Det er som at slå i en dyne.


Fra Middelfart tager vi østpå til Munkebo. Her blev en 54-årig mand torsdag kendt skyldig i blandt andet blufærdighedskrænkelse overfor sine to børns legekammerater. Den 54-årige blev tilkendt tre måneders betinget fængsel, som han straks ankede. Foruden blufærdighedskrænkelse blev han også dømt for vold og hærværk.

Læs mere her: Snabeldyr og hvid hval gav far betinget fængsel

Og vi bliver lidt ved loven og den lange arm. Tal fra Rigspolitiet viser, at det danske politi i stadig stigende grad benytter sig af såkaldte præventive anholdelser, hvor folk bliver anholdt, inden de har gjort noget ulovligt, som det var tilfældet under COP15-topmødet i København i 2009, hvor 2086 blev administrativt tilbagehold. I 2014 var tallet 2383. ”Problematisk,” siger tænketanken Justitia.

Læs mere her: Politiet tilbageholder flere folk præventivt


Vi slutter hos Socialdemokraterne. En ny meningsmåling fra Megafon viser en kæmpe tilbagegang for paritet. Det skriver tv2.dk. Siden november 2015 er partiet gået hele syv procentpoint tilbage og ligger nu på 19,3 procent af stemmerne herhjemme. Asylpolitikken får noget af skylden for partiets tilbagegang.