Velkommen til torsdagens friske nyhedsoverblik fra det fynske.

Vi starter ud i Svendborg, hvor Fyns Amts Avis i længere tid har afsløret, hvordan DSB dumper passagererne af på Stenstrup station og køre tilbage til Odense for at indhente forsinkelser. Nu lægger transportminister Lars Chr. Lilleholt (V) pres på DSB for at komme problemet til livs.


Læs mere her: Minister skruer bissen på over for Svendborgbanen

Vi bliver lidt ved politikken. I sidste uge annoncerede to fynske borgmestre, at de ikke genopstillede ved næste kommunalvalg. Odenses Anker Boye (S) og Faaborg-Midtfyns Christian Thygesen (V). Ifølge kommunalforsker Ulrik Kjær fra Syddansk Universitet er det et billede på en tendens, der vil blive mere tydelig i de kommende år. Såkaldte ”svingdørsborgmestre” vil hurtigere stoppe i embedet for at sikre sig en erhvervskarriere efterfølgende, lyder vurderingen.

Læs mere her: Bykongernes fald: Satser på karriere frem for politik

Fra kommunalpolitik over hele øen til kommunalpolitik i Odense. Kommunen fik onsdag en ny børn- og ungedirektør, og det var den i forvejen konstituerede direktør, Poul Anthoniussen, der nu er fastansat på posten som direktør for Børn- og Ungeforvaltningen.

Læs mere her: Gammel kending på posten: Ny chef for børn og unge i Odense

Beregninger fra analyseinstituttet Dream viser, at fortsætter udviklingen som hidtil, så vil de danske sundhedsudgifter stige med 47 procent frem mod 2060. Det er blandt andet flere ældre, ny, dyr medicin og en generel længere levetid, der vil presse den danske sundhedsøkonomi.

Læs mere her: Nye behandlinger presser sundhedsbudgetterne mest

Onsdagen bød også på dansk håndbold nedtur på en aften, hvor semfinaledrømmen glippede. Danmark tabte mellemrundens sidste kamp mod Tyskland 25-23, og herefter skulle russerne slå Spanien, hvis Danmark ville spille med om medaljer. Det skete ikke, og de danske drenge er nu ude af kampen om metal ved EM i Polen. Fredag spiller holdet om en 5. eller 6. plads.

Læs mere her: Spanien i semifinalen: Danmark trækker nitten.