Godmorgen og velkommen til ugens første nyhedsoverblik.

Vi begynder med Region Syddanmark. Fyens Stiftstidende har i løbet af weekenden kunnet afsløre lønstigninger hos regionens sygehuschefer, men udover den månedlige gage, har yderst lukrative fratrædelseskontrakter til udsigt at koste Region Syddanmark 12 millioner kroner i gyldne håndtryk over de kommende år. Det er de såkaldte åremålskontrakter, der koster regionen. Regionsdirektør Jane Kraglund siger, at de ikke længere benyttes i samme omfang.

Læs mere her: Chefer på luksuskontrakter: Gyldne håndtryk koster millionerHerefter vender vi blikket mod Langeland – nærmere bestemt Lohals. Her er der skuffelse og bitre tårer hos familierne, der har kæmpet hårdt og længe for at sikre, at den albanske famile Pelargu ikke skal udvises, som de står til nu. Lokale kilder i Albanien fortæller, at familien er i fare i hjemlandet på grund af en blodfejde. Familiens advokat er gået videre med sagen til FN's Børnekonvention.

Læs mere her: Tårer i Lohals over familieudvisning.

Vi kaster et blik på sportens verden og EM i håndbold i Polen. Her fik Danmark en forrygende start på mellemrunden, da det danske herrelandshold kunne sende Spanien slukøret hjem fra hallen med en ørefigen af en sejr på fire mål over de spanske herrer, der sidste år slukkede danske VM-drømme i kvartfinalerne i Qatar.

Læs mere her: Sublim dansk anden halvleg sikrer sejr over Spanien.

Og vi bliver lidt ved det spanske. Tidligt mandag morgen rystede et jordskælv borgere i og omkring den spanske ferieby Malaga. Skælvet målte 6,6 på Richterskalaen med et epicenter omkring halvanden hundrede kilometer væk fra Malaga. Flere danskere beskriver situationen som rolig og normal igen over for Ekstra Bladet.


Læs mere her: Kraftigt jordskælv tæt på Malaga

Vi slutter af i Frankrig, hvor indenrigsminister Bernard Cazeneuve søndag fortalte til fransk tv, at politiet i løbet af 2015 har forpurret flere aktioner, der ville have været tilsvarende hændelserne i Paris den 13. november sidste år. Nærmere bestemt elleve angreb blev forpurret i 2015.


Læs mere her: Frankrig: - Vi har afværget flere Paris-lignende angreb.