Mens du sov: Morgenens nyhedsoverblik

Tidligere DF-lokalformand i Nyborg Jens Hald modtager ingen støtte fra Fyns andre lokalformænd i partiet. Størstedelen tager afstand fra Halds udtalelser. Arkivfoto.
Foto: Michael Bager

Mens du sov: Morgenens nyhedsoverblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godmorgen og velkommen til fredagens og ugens sidste nyhedsoverblik fra morgenstunden.

Vi starter ud med fart på. Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i Fyns Politis fotovognes bedrifter i 2015. 32.000 udskrevne bøder til i alt 60 millioner kroner for årets første ni måneder, viser tallene.

Jesper Petersen, leder af færdselspolitiet, udtaler:

- Jeg vil gerne slå en tyk pæl igennem påstanden om, at vi er ude på at tjene så meget som muligt. Vi fokuserer på at højne trafiksikkerheden.

Læs mere her: [color=#ff6600]Fyns Politi om bøderekorder: Vi er ikke ude på at tjene penge[/color]

Vi bliver lidt ved det trafikale. I Odense blæser bilisterne på ensretningerne i Odinsgade og Dronningsgade. Siden nytår er der skrevet 50 sager, hvor 30 har mistet kørekortet. Det er en omlægning af trafikken på grund af letbanen, der er årsag til det øgede pres på de ensrettede gader.

Læs mere her: Den giver bøde: Anarki i Odenses ensrettede gader

Vi vender nu blikket mod Nyborg og sagen om den tidligere lokalformand i Dansk Folkeparti Jens Halds udtalelser om Venligboerne i kommunen. Hans sammenligning med tyskerpiger under krigen og påstande om landsskadelig virksomhed møder ikke megen opbakning fra DF's lokalformænd rundt omkring på Fyn. Her tager størstedelen af lokalformændene afstand fra Jens Hald og hilser indgriben fra partitoppen velkommen.

Læs mere her: Lokalformænd fra DF: Ingen opbakning til Jens Hald

Den største trussel mod Danmark i øjeblikket er cyberangreb. Sådan lyder vurderingen fra Sikkerhedspolitisk Barometer, der på baggrund af svar fra poltikere, embedsfolk, forskere og meningsdannere giver et billede af trusselssituationen mod Danmark. Vi skal helt ned på fjerdepladsen for at finde terrorisme.

Læs mere her: Cyberangreb er stadig den største trussel mod Danmark

Herefter kigger vi mod Kina og opad. Kineserne planlægger at lande en rumsonde på Månens mørke side i 2018 for at studere de geologiske forhold på den side af Månen, der ikke kan ses fra Jorden. Kinas rumprogram har taget fart gennem de senere år.

Læs mere her: Kina vil skrive historie ved at lande på Månens mørke side.

Mens du sov: Morgenens nyhedsoverblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce