Mens du sov: Morgenens nyhedsoverblik

Blandt andre Faaborg-Midtfyns borgmester Christian Thygesen (V) er bekymret for, at kommunerne må skære i velfærden, hvis ikke staten giver midler til at håndtere flygtninge. Arkivfoto.
Foto: Yilmaz Polat

Mens du sov: Morgenens nyhedsoverblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godmorgen og velkommen til torsdagens fynske nyhedsoverblik.

Vi begynder på Fyn, hvor flere borgmestre udtrykker bekymring over det stigende antal flygtninge, der kommer til kommunerne. De kalder på flere penge fra staten, fordi de mener, velfærden er truet, da det kan blive nødvendigt at skære i den for at få midler til flygtningene.

Læs mere her: Borgmestre: Velfærd er truet

Fra bekymrede fynske borgmestre til en fynsk virksomhed, der har vokseværk: Som Fyens.dk kunne fortælle onsdag, er Energi Fyn vokset med 15.000 kunder, da selskabet har købt FFV El i Faaborg. Men vokseværket stopper ikke der. Flere fynske transformerforeninger er på vej til at slutte sig til, og resten overvejer det.

Det kan du læse mere om her: Efter Faaborg-køb: Energi Fyn overtager endnu mere.

Den planlagte letbane i Odense sætter nu gang i arbejdet med Nyt OUH. Arbejdet med at bygge det nye superhospital begynder allerede til foråret – et halvt år før planlagt – for at projekterne med letbanen og Nyt OUH ikke skal spænde ben for hinanden. Letbanen kører nemlig igennem området ved Nyt OUH.

Læs mere her: Letbanen fremrykker byggestarten på Nyt OUH.

Vi vender nu blikket mod udlandet: I Jakarta i Indonesien er seks personer blevet dræbt af eksplosioner ifølge flere udenlandske medier. Angiveligt har eksplosionerne fundet sted omkring et indkøbscenter og et FN-kontor. Tidligere trusler fra Islamisk Stat leder mistanken hen på, at de står bag angrebet på Indonesiens hovedstad.

Læs mere her: IS mistænkes: Seks dræbt i Jakarta.

Vi bliver ved eksplosioner i udlandet. Tidlig torsdag morgen er fem personer blevet dræbt af en bilbombe ved en politistation i Cinar i det sydøstlige Tyrkiet. To mistede livet ved eksplosionen og tre døde, efter en bygning kollapsede.

Læs mere her: Bilbombe dræber fem i Tyrkiet.

Mens du sov: Morgenens nyhedsoverblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce