Mens du sov: Morgenens nyhedsoverblik

Folketingsmedlem for SF Karsten Hønge fik ikke meget ud af sit samråd med transportminister Hans Chr. Schmidt (V) tirsdag. Arkivfoto.
Foto: Kim Rune

Mens du sov: Morgenens nyhedsoverblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godmorgen og velkommen til det fynske nyhedsoverblik onsdag morgen.

Vi starter ved Storebæltsbroen. Karsten Hønge, der er folketingsmedlem for SF og valgt på Fyn fik nemlig ikke meget ud af det samråd, han havde indkaldt Venstres transportminister Hans Chr. Schmidt til omkring, hvorvidt regeringen fortsat vil trække penge ud af broen til andre formål.
- En arrogant minister lyder vurderingen fra Karsten Hønge efter samrådet.

Se videoen fra samrådet, hvor Karsten Hønge ”spises af” af ministeren.

Vi bliver ved transport og vender blikket mod Odense. By- og Kulturudvalget overvejer et forslag om at hæve billetpriserne på bybusserne med op til 50 procent. Det skal kompensere for busser, der sidder fast i trafikken.

Læs hele historien her: 50 procent dyrere billetter i Odense

Herefter vender vi blikket mod Ærø, hvor Region Syddanmark har afskaffet al ambulancetransport med kuvøse til ventende helikopter. Dermed bliver proceduren ved for tidligt fødte børn, der skal transporteres til hospitaler, at de skal varmes i tæpper og på deres mors mave under transporten. Lokal jordemoder Tone Nehammer forstår ikke den beslutning, for det er bare snart fire år siden, Ærø fik ny kuvøse, fordi det blev anset som nødvendigt.

Læs mere her: Nybagte Ærømødre: Må agere varmedunke for deres nyfødte

Et bombeangreb har rystet Pakistan tidligt fra morgenstunden onsdag. Mindst 15 personer er dræbt – af dem adskillige politifolk – da en bombe eksploderede angiveligt ved en klinik, der udfører poliovacciner i det sydvestlige Pakistan ifølge Ritzau.

Læs hele historien her: Bombe foran pakistansk polio-klinik dræber 15 mennesker.

Natten til onsdag bød også på den amerikanske præsident Barack Obamas sidste såkaldte ”State of the Union”-tale, der er en stor tale til nationen. Her lægger den amerikanske præsident ambitiøst op til, at USA skal være det land, der kurerer kræft. Det vil Obama lancere en national indsats for at komme til livs, fortalte præsidenten.

Læs mere her: Obama: USA finder kuren mod kræft.

Mens du sov: Morgenens nyhedsoverblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce